Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
Ο αντιμονοπωλιακός πόλος των επαγγελματοβιοτεχνών

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για τη συγκρότηση του πόλου

«Ξεσηκωθείτε», παροτρύνει τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), που «γεννήθηκε» το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 και 14 του Μάρτη από τις αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνει:

«

Η καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είμαστε στην καρδιά της.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το ξεπέρασμά της, πατριωτική, εθνική υπόθεση. Καλεί "θύτες και θύματα" να συστρατευτούν για να την αντιμετωπίσουν. Και αυτοί δηλαδή που τη δημιούργησαν, και αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειές της, να σταθούν στην ίδια μεριά.

Ο πατριωτισμός για τον οποίο μιλάει η κυβέρνηση είναι το δυνάμωμα και η διατήρηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Ο πατριωτισμός των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς είναι να ανατρέψει αυτή την πολιτική των μονοπωλίων και τους πολιτικούς τους εκφραστές.

Τα κυβερνητικά μέτρα φορτώνουν όλα τα βάρη της κρίσης μόνο στο λαό. Τα μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Δε θα είναι τα τελευταία. Αποκρύπτουν ότι τα μέτρα είναι ενταγμένα στην ίδια ευρωενωσιακή πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα. Αυτή η πολιτική δημιούργησε την κρίση, τα ελλείμματα, τη δημοσιονομική εκτροπή.

Πώς είναι δυνατόν τώρα, τα ίδια μέτρα να οδηγήσουν στο ξεπέρασμά της;

Μην τους πιστεύετε. Γυρίστε την πλάτη σε αυτή την πολιτική.

Σ' αυτές τις συνθήκες, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μάρτη στο Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΣΕΑ.

Η Συνδιάσκεψη υπήρξε σταθμός στην εξέλιξη της ΠΣΕΑ, αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος των Επαγγελματοβιοτεχνών.

Τριακόσιοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 40 περιφερειακές Συνδιασκέψεις, από 10 κλαδικές Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία και Ενώσεις συζήτησαν και αποφάσισαν για την κατάσταση στη χώρα, την κρίση και τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών.

Οι αντιπρόσωποι ομόφωνα ψήφισαν τη Διακήρυξη. Αποφάσισαν τη μετατροπή της ΠΣΕΑ στον αντιμονοπωλιακό αγωνιστικό πόλο στο χώρο των Επαγγελματοβιοτεχνών.

Δημιουργήθηκε η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

Η δημιουργία της ΠΑΣΕΒΕ είναι σταθμός για το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Γίνεται το σημείο αναφοράς. Ερχεται με την πολιτική της, όπως αυτή καθορίστηκε απ' τη Διακήρυξη, να συσπειρώσει όλες τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, των συνταξιούχων, κάθε αγωνιστή.

Οι αντιπρόσωποι της 3ης Συνδιάσκεψης κατέληξαν σε σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα.

Αποφάσισαν:

  • Να φτάσει η Διακήρυξη και το πλαίσιο δράσης της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε Συνάδελφο.
  • Να επιδιωχθεί η συζήτησή του σε όλες τις συνελεύσεις Σωματείων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
  • Να βρούμε και να συζητήσουμε τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που είναι έξω από τα όργανα του Συνδικαλιστικού μας κινήματος.
  • Να οργανώσουμε το 2ο 15ήμερο του Απρίλη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
  • Τέλος, εκλέχτηκε νέα 25μελής γραμματεία και Πανελλαδικό Συμβούλιο.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό ΕΒΕ, κάθε συνάδελφο, κάθε συνταξιούχο που θίγεται απ' την εφαρμοζόμενη πολιτική να αντισταθεί, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών - το ΜΑΣ, τους ανέργους, τις γυναίκες, να παλέψουν το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΣΕ.

Να παλέψουν όχι μόνο για την υλοποίηση των προτάσεών μας, για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών, ανέργων να επιβάλλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Μιας ανάπτυξης που δε θα έχει στόχο της το κέρδος, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας.

Ολοι στη μάχη, για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ (2014-02-23 00:00:00.0)
Στις 23 Φλεβάρη η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (2014-01-11 00:00:00.0)
«Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα» (2013-02-08 00:00:00.0)
Σήμερα η κοινή σύσκεψη (2010-09-08 00:00:00.0)
Αποφασιστικό βήμα στον αντιμονοπωλιακό αγώνα (2010-03-13 00:00:00.0)
Εμφαση στο λαϊκό μέτωπο (2010-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ