Κυριακή 21 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιοτικό βήμα στη διασύνδεση και πρόσδεση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό άρμα αποτελούν τα όσα ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας για θέματα της αρμοδιότητάς του. Μέσα από τις μανούβρες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία αναζητά διεθνή ερείσματα και ισχυρά στηρίγματα στη δοσμένη αντιλαϊκή στρατηγική της, αναδεικνύονται οι δεσμεύσεις και τα ανταλλάγματα που δίνονται στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με προσδοκία τη βελτίωση της θέσης της ελληνικής πλουτοκρατίας στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό και όχι βέβαια την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του λαού.

Το αποτέλεσμα καταγράφεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για:

  • Αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στο Αφγανιστάν.
  • Ανάληψη κεντρικότερου ρόλου στο Κοσσυφοπέδιο.
  • Συμμετοχή στη ΝΑΤΟική εκδοχή της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των Αμερικανών.
  • Αποστολή χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων στη Σομαλία.
  • Νέες αγορές μαμούθ οπλικών συστημάτων (υποβρύχια, φρεγάτες, αεροπλάνα) από τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες (Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ).

Σε όλα αυτά προστίθενται οι δεσμεύσεις που είχαν ήδη ανακοινωθεί για επέκταση των δυνατοτήτων της αμερικανικής βάσης της Σούδας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και να ανεφοδιάζει ακόμα περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. Η κατάσταση, βέβαια, δε μένει εδώ, καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί αρνητικές για το λαό εξελίξεις σε όλο το πλέγμα των λεγόμενων «εθνικών θεμάτων».

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχει η παραπέρα προώθηση των ήδη δρομολογημένων διευθετήσεων και συμφωνιών για το Αιγαίο, στην κατεύθυνση της ΝΑΤΟποίησης, μέσω της ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης των πετρελαίων και του επιχειρησιακού ελέγχου. Δηλαδή, μέσω της διχοτόμησης του Αιγαίου και της πλήρους απεμπόλησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο βωμό της εύρυθμης λειτουργίας του ΝΑΤΟ.

Ουσιαστικά, αυτό που συντελείται, με τις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η προώθηση των στρατηγικών στόχων των ιμπεριαλιστικών κέντρων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ από πλευράς της ντόπιας άρχουσας τάξης, επιχειρείται, με όχημα τη διευθέτηση των ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας, μια στρατηγική επένδυση σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά και εδραίωση της θέσης της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε πολεμική προετοιμασία η βάση της Σούδας; (2012-07-04 00:00:00.0)
Οι λαοί μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο (2010-11-14 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις (2010-08-05 00:00:00.0)
Δρομολογημένη η διχοτόμηση με Νατοϊκή βούλα (2010-03-14 00:00:00.0)
Κερδισμένο μόνο το κεφάλαιο (2010-03-10 00:00:00.0)
ΝΑΤΟική απειλή (2009-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ