Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της διημερίδας

Με τη συμμετοχή 18 ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι εργασίες της διήμερης συνάντησης ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων με θέμα «Κοινωνική Ασφάλιση και οι προτεραιότητες για το συνδικαλιστικό κίνημα» που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στην Αθήνα, καθώς πρόκειται για ένα επίκαιρο θέμα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Πολλές κυβερνήσεις προωθούν την υπονόμευσή της με τη μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την ιδιωτικοποίηση. Τα συνδικάτα πρέπει να σχεδιάσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Σε αυτά τα πλαίσια έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη 18 συνδικαλιστικές οργανώσεις από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, όπως οι Αλβανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλικία, το ΠΑΜΕ από την Ελλάδα, καθώς και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (21 Μάρτη) θα παραδοθούν σήμερα στους Σομαλούς πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα τα συγκεντρωμένα είδη (τρόφιμα, παιδικά ρούχα, πάνες για μωρά κ.ά.), που μαζεύτηκαν με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (πλατεία Μητροπόλεως 10) στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ