Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Οι σφαγείς μιλούν για ... ανθρώπινα δικαιώματα

Μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης και συκοφάντησης βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Πρόσχημα αποτέλεσε ο θάνατος από απεργία πείνας του Κουβανού ποινικού κατάδικου Ορλάντο Σαπάτα Ταμάγιο - παρά τις προσπάθειες των κουβανικών υπηρεσιών υγείας να τον διασώσουν. Αμέσως έσπευσε το «φιλεύσπλαχνο» Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει το Νησί της Επανάστασης με τα γνωστά περί «παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το απαράδεκτο ψήφισμα (11/3) έσπευσε να καταγγείλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ (ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το υπερψήφισαν) και άμεση απάντηση ήρθε και από την Κουβανική Εθνοσυνέλευση Λαϊκής Εξουσίας. Οπως σημειώνει το Kοινοβούλιο της Κούβας, το ψήφισμα αυτό «χρησιμοποιείται για τη χειραγώγηση, για την εξάπλωση ψευδών και την απόκρυψη της πραγματικότητας». Επιπλέον, τονίζει πως «η Κούβα δε χρειάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της στα λόγια» για το αν θα μπορούσε ή όχι να αποφευχθεί ο θάνατος του συγκεκριμένου φυλακισμένου καθώς έχει στην πράξη δείξει πως αγωνίζεται για να σώσει ζωές ανθρώπων, είτε είναι γεννημένοι στην Κούβα είτε σε άλλες χώρες. «Ενα παράδειγμα - προστίθεται - είναι η παρουσία Κουβανών γιατρών στην Αϊτή για πάνω από 11 χρόνια πριν το σεισμό του Γενάρη, ένα γεγονός που έχει αποσιωπηθεί από τον κυρίαρχο Τύπο».

Η όλη εκστρατεία κατά της Κούβας, εντάσσεται στην αντικομουνιστική εκστρατεία τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ και αποτελεί μέρος της αντισοσιαλιστικής επίθεσης και της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ ενάντια στο Νησί της Επανάστασης, όπως εκφράζεται με την απαράδεκτη Κοινή Θέση της ΕΕ, που μοναδικό στόχο έχει την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας. Σε αυτή την εκστρατεία πρωτοστατούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Πακιστάν, όλων των λαών που στενάζουν από τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους (2021-12-17 00:00:00.0)
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας (2010-10-15 00:00:00.0)
Ο λαός απαντάει στην καμπάνια δυσφήμισης (2010-04-10 00:00:00.0)
Το Νησί της Επανάστασης μας δείχνει το δρόμο (2003-11-18 00:00:00.0)
Καταδίκη της επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας (2003-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ