Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Ο λαός απαντάει στην καμπάνια δυσφήμισης

Κάλεσμα από την «Γκράνμα» για μαζική απάντηση και στη φετινή Πρωτομαγιά

Από παλιότερη εκδήλωση μπροστά από το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ

Associated Press

Από παλιότερη εκδήλωση μπροστά από το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ
Κάλεσμα για μαζική απάντηση από τον κουβανικό λαό, κατά τη φετινή Πρωτομαγιά, ενάντια στην εκστρατεία δυσφήμισης της Κούβας από τις ΗΠΑ και την ΕΕ απηύθυνε προχτές με το κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Γκράνμα», επίσημο όργανο του ΚΚ Κούβας, με τον τίτλο «Υπερασπιζόμαστε την αλήθεια με την ηθική μας και τις αρχές μας» . Χρησιμοποιώντας και το κλείσιμο του Προέδρου της χώρας Ραούλ Κάστρο κατά το πρόσφατο 9ο Συνέδριο της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας καταλήγει:

«"Πάνω από 50 χρόνια αγώνα δίδαξαν στο λαό μας ότι ο δισταγμός είναι συνώνυμο της ήττας. Δε θα μας σταματήσει η δυσφήμιση από οποιαδήποτε χώρα ή ομάδα χωρών όσο ισχυρές και να είναι ό,τι και αν επιχειρήσουν. Εχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, και αν θελήσουν να μας στριμώξουν να ξέρουν ότι θα τους αντιμετωπίσουμε με την αλήθειά μας και τις αρχές. Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα για να μας εμπνεύσουν από την ιστορία μας».

Και συνεχίζει η «Γκράνμα»: Θα δώσουμε τη μάχη με τις ιδέες μας, στους δρόμους μας και όλους τους διεθνείς φορείς.

Την επόμενη 1η Μάη όλοι αυτοί που κατασυκοφαντούν την Κούβα θα πάρουν την απάντησή τους από το λαό μας - και θα είναι μια αμείλικτη απάντηση - και την κατηγορηματική υποστήριξη της Επανάστασης».

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα

Το τελευταίο διάστημα, και με αφορμή τους λεγόμενους «αντιφρονούντες» που καταφεύγουν στην απεργία πείνας (πρόκειται για ποινικούς κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα εγκλήματα και που στην πλειοψηφία τους χρηματοδοτούνταν από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ) η ΕΕ και οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την επίθεση εξαπάτησης περί «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ σημαντικός είναι και ο επικοινωνιακός πόλεμος που σηκώνεται από αστικά ΜΜΕ όπου Γης. Ο όλος ντόρος σηκώθηκε με τον θάνατο του ποινικού κατάδικου Ορλάντα Ζαπάτα, που, παρά την παροχή ιατρικής βοήθειας από το κουβανικό κράτος, κατέληξε στις 23 Φλεβάρη φέτος. Τώρα με επιδεινωμένη την κατάσταση της υγείας του, εξαιτίας των συνεχών απεργιών πείνας, βρίσκεται ένας άλλος μισθοφόρος ο Γκιγιέρμο Φαρίνας, που παραμένει ζωντανός χάρη στην ιατρική φροντίδα που έχει λάβει. Ο τελευταίος δήθεν ...αγωνιστής, που στηρίζουν διάφοροι «ευαίσθητοι» ιμπεριαλιστές, φυλακίστηκε τόσο το 1995, όταν προκάλεσε τραύματα σε υπάλληλο σε Κέντρο Υγείας (με αποτέλεσμα να εκτίσει ποινή φυλάκισης 3 χρόνων), όσο και το 2002, όταν χτύπησε με μπαστούνι έναν ηλικιωμένο που απέτρεψε επιθετική ενέργεια στη Σάντα Κλάρα (καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση). Ο Φαρίνας έχει στηρίξει όλες τις ανατρεπτικές ενέργειες του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, αλλά και ορισμένων ευρωπαϊκών διπλωματικών αποστολών, από τους οποίους λαμβάνει οδηγίες, χρήματα και προμήθειες.

Γι' αυτούς τους εγκληματίες ενδιαφέρεται και η ΕΕ, και το σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 11 Μάρτη τους παρουσιάζει ως αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ψήφισμα αυτό καταδίκασε από την πρώτη στιγμή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σε όλη αυτήν την καμπάνια δυσφήμισης της Κούβας αναφέρεται και ο ηγέτης της Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, σε άρθρο του, με αφορμή το πρόσφατο 9ο Συνέδριο της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας, όπου κάνει εκτενή αναφορά στην Ιστορία της Κούβας και στην πάλη του αγωνιστή λαού της για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής κοινωνίας που οικοδομεί.

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα στη λεγόμενη «αντιιμπεριαλιστική σκηνή Χοσέ Μαρτί» στην Αβάνα, ακριβώς απέναντι από το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ, ο πολύ σημαντικός καλλιτέχνης της Κούβας Σίλβιο Ροντρίγκες δίνει συναυλία κατά της καμπάνιας δυσφήμισης της χώρας του. Σε διάφορες πόλεις της Κούβας επίσης οι καλλιτέχνες, οι συγγραφείς και διανοούμενοι θα τεθούν επικεφαλής λαϊκών εκδηλώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχείς οι παρεμβάσεις αλληλεγγύης του ΚΚΕ για την Κούβα (2014-06-13 00:00:00.0)
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δίνουν «συμβουλές δημοκρατίας» (2012-04-19 00:00:00.0)
50χρονα της Κουβανικής Επανάστασης (2008-12-03 00:00:00.0)
Να απαιτηθεί η λευτεριά στους 5 αγωνιστές (2008-06-13 00:00:00.0)
Διεκδικεί το δικαίωμά της στην αξιοπρέπεια (2007-12-16 00:00:00.0)
Φιντέλ: Με αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε (2007-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ