Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.--

Συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσαν κατολισθήσεις και έπληξαν την πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, κυρίως τις φτωχογειτονιές, και ήδη έχει φτάσει στους 183 χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 200 που αγνοούνται και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια περίπου 60 σπιτιών.

Οι ελπίδες να ανεβρεθούν ζωντανοί στα ερείπια εξανεμίζονται παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχει σπεύσει μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων και τουλάχιστον 18 εκσκαφείς και δουλεύουν νυχθημερόν.

Η πόλη Νιτερόι λίγο έξω από το Ρίο και στον κόλπο του Ρίο, είναι η περιοχή όπου έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ο τραγικότερος απολογισμός ενώ η πόλη του Ρίο και το Σάο Γκονσάλο έπονται. Συνολικά, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχουν μείνει άστεγοι ή έχουν μεταφερθεί αναγκαστικά 18.000 άνθρωποι, περίπου 4.000 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες, και τουλάχιστον 10.000 σπίτια αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης ενώ αξιωματούχοι προσπαθούν να συντονίσουν τις επιχειρήσεις αρωγής, όπως τη διανομή τροφίμων και ιατρικής βοήθειας στους χιλιάδες που έχουν μείνει άστεγοι. Τέλος, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ένα έκτακτο πρόγραμμα ανοικοδόμησης των περιοχών που έχουν πληγεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ