Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Νέα αύξηση της τιμής

Νέα αύξηση σημείωσε η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, την περασμένη βδομάδα, κατά 0,21%. Η πανελλαδική μέση τιμή της διαμορφώθηκε στις 26 του Μάρτη σε 1,431 ευρώ ανά λίτρο από 1,428 ευρώ ανά λίτρο.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε ότι έστειλε στον εισαγγελέα υπόθεση άρνησης των υπευθύνων πρατηρίου υγρών καυσίμων για έλεγχο από κλιμάκιο της ΔΕΔΑΚ (Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου). Στις 24 του Μάρτη το κλιμάκιο επιχείρησε να ελέγξει πρατήριο επί της Μεσογείων. Αρχικά εμποδίστηκε η είσοδός του και στη συνέχεια διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι οι δεξαμενές είναι άδειες. Ο πρατηριούχος έβρισε το κλιμάκιο και χειροδίκησε σε βάρος ελεγκτή. Παρ' όλα αυτά λήφθηκε δείγμα πετρελαίου κίνησης με περιεκτικότητα σε θείο 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm!

Ο πρατηριούχος επέτρεψε σε βυτιοφόρο να εκφορτώσει πετρέλαιο κίνησης στη δεξαμενή δειγματοληψίας. Νέο δείγμα που λήφθηκε με τη συνδρομή της Αστυνομίας διαπιστώθηκε επίσης μη κανονικό. Το βυτιοφόρο εκφόρτωσε, εκτός του πετρελαίου κίνησης και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, αν και σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του πρατηρίου αυτό διαθέτει μία δεξαμενή μόλις 7.000 λίτρων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ