Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Αγνοούνται 153 εργάτες ορυχείου

ΖΙΑΝΓΚΝΙΓΚ.--

Σε τραγωδία για 153 εργάτες εξελίχθηκε η πλημμύρα ορυχείου στην κινεζική επαρχία Σανζί. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, παρά την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, τρεις μέρες μετά τις πλημμύρες δεν ανιχνεύθηκε κανένα σημείο ζωής από τους 153 εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο, αποκλείοντας σχεδόν κάθε πιθανότητα εξεύρεσης επιζώντων.

Σύμφωνα με τους 100 εργάτες που διασώθηκαν τα πρώτα δείγματα διαρροής νερού εμφανίστηκαν το περασμένο Σάββατο, με την κρατική διοίκηση να τα αγνοεί αντί να λάβει μέτρα και να το κλείσει μέχρι να επισκευαστούν. Οι κινεζικές αρχές κατηγορούν τη διοίκηση για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι θα ασκηθούν διώξεις και θα παρθούν μέτρα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ατύχημα μετά το 2007, οπότε και είχαν χάσει τη ζωή τους 170 άνθρωποι. Τα ορυχεία αποτελούν από τους πιο επικίνδυνους χώρους δουλειάς.

  • Συνεχίζονται οι έρευνες για τις 21 σορούς βρεφών που βρέθηκαν πεταμένες σε όχθη ποταμού της κινεζικής επαρχίας Σαντόνγκ, με την αστυνομία να έχει ήδη προχωρήσει στις συλλήψεις δύο εργαζόμενων στο νεκροτομείο του τοπικού νοσοκομείου, καθώς τουλάχιστον ένα βρέφος ήταν σε σακούλα «νοσοκομειακών αποβλήτων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ