Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Απεργία των λιμενεργατών

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Για όγδοη μέρα συνέχιζαν χτες την απεργία τους οι λιμενεργάτες της Αργεντινής με αιτήματα την αύξηση των ημερήσιων αποδοχών τους στην φορτοεκφόρτωση των πλοίων, αύξηση που αγγίζει και το 100%, εξ αιτίας του εξαιρετικά υψηλού πληθωρισμού στη χώρα.

Οι λιμενεργάτες ξεκίνησαν την απεργία τους την περασμένη βδομάδα, η οποία τη Δευτέρα επεκτάθηκε σε τρία λιμάνια -Σαν Μαρτίν, Σαν Λορένσο και Τίμπουες - κοντά στο Ροζάριο, 500 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, από όπου εξάγεται η μεγαλύτερη ποσότητα της αργεντίνικης σόγιας. Η Αργεντινή είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σόγιας στον κόσμο και ο πρώτος εξαγωγέας παραγώγων σόγιας. Η απεργία ξεκίνησε με την έναρξη της περιόδου της σοδειάς.

Ηδη οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων έχουν παραλύσει, ενώ η κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες έχει προσπαθήσει να διαμεσολαβήσει για να επιτευχθεί η λήξη της απεργίας των λιμενεργατών, χωρίς εντούτοις καμία ουσία και φυσικά δίχως αποτέλεσμα. Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα El Cronista, εάν και όταν υπάρξει διαπραγμάτευση σε αυτή θα συμμετάσχει και ο Ούγο Μογιάνο, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας CGT και σύμμαχος της προέδρου Φερνάντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ