Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ερχονται «αντιτρομοκρατικά μέτρα»

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.--

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Νταγκεστάν πραγματοποίησε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μία μέρα μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε 12 ανθρώπους στη ρωσική αυτή Δημοκρατία του Βόρειου Καυκάσου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλοι δύο σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγησαν οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους. Τη Δευτέρα είχε σημειωθεί διπλή επίθεση στο Μετρό της Μόσχας με 39 νεκρούς, οι κηδείες των περισσότερων από τους οποίους έγιναν χτες. Μάλιστα, χτες, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε πως βρίσκονται υπό κράτηση ύποπτοι που σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Μετρό, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για τον αριθμό των υπόπτων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε από το Νταγκεστάν την επέκταση των «αντιτρομοκρατικών μέτρων», υποστηρίζοντας πως «δε θα πρέπει να είναι μόνο αποτελεσματικά, αλλά και σκληρά, αυστηρά και αποτρεπτικά». Κατά τη συνάντησή του με τις τοπικές αρχές του Βόρειου Καυκάσου προερχόμενους από το Νταγκεστάν, την Τσετσενία και την Ινγκουσετία, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως υπάρχουν πέντε βασικά καθήκοντα για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στον Καύκασο». Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να «ενισχυθούν τα σώματα επιβολής του νόμου, το υπουργείο Εσωτερικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας και τα δικαστήρια», αλλά και «να δοθούν ισχυρά χτυπήματα στους τρομοκράτες, να καταστρέψουμε τους ίδιους και τα λημέρια τους, να βοηθήσουμε όσους αποφασίζουν να αποκοπούν από τους ενόπλους (...) Να αναπτύξουμε την οικονομία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό». Φυσικά όλα αυτά προμηνύουν νέα μέτρα καταστολής των λαϊκών ελευθεριών.

Τέλος, εκκενώθηκαν χτες δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί της Αγίας Πετρούπολης ύστερα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα από άγνωστο, ωστόσο, μετά από έρευνες των αρχών δεν επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ