Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Την εργοδοσία της βιοτεχνίας μαντολάτου το «ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ), για «την εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου και γενικού γραμματέα του ΕΚΖ, Διονύσιου Γουσέτη». Αιτία της απόλυσης, σημειώνει το ΕΚΖ, είναι η συνδικαλιστική δράση του και η συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ηδη το ΕΚΖ έχει πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση ανάκλησή της, με την εργοδοσία να επικαλείται την οικονομική κρίση. Την επόμενη βδομάδα έχει προγραμματιστεί να γίνει τριμερής συνάντηση.

Στην ανακοίνωση το ΕΚΖ επισημαίνει ότι «ο συνάδελφος συνδικαλιστής, πατέρας δύο παιδιών, εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση επί 14 χρόνια και ακριβώς λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, ο εργοδότης κ. Γεώργιος Καπνίσης τον απέλυσε αυθαίρετα και προκλητικά ενώ πρόσφατα του είχε κάνει συστάσεις του τύπου "εδώ μέσα δε θέλω να μιλάς για συνδικαλισμό"». Η εργοδοτική ασυδοσία, συνεχίζει το ΕΚΖ, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προηγουμένως της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ετοιμάζεται και η απελευθέρωση των απολύσεων. Στην ίδια λογική είναι και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. που σιγοντάρουν την κυβέρνηση.

Καταλήγοντας το ΕΚΖ προειδοποιεί την εργοδοσία ότι θα βρει απέναντί της το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να καταγγείλουν την απόλυση. Ανάλογη ανακοίνωση έχει βγάλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ