Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Το 56% των Φινλανδών τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, ενώ μόλις το 26% υπέρ και το 18% δηλώνει αναποφάσιστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Gallup» που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην εφημερίδα «Helsingin Sanomat». Από το 2009 το ποσοστό κατά της ένταξης ήταν στο 56%.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Στη Σλοβακία βρίσκεται από την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του οποίου υπογράφτηκαν συνολικά 9 συμφωνίες, ανάμεσα στις οποίες μία αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταφορά πυρηνικού καυσίμου για τον τρίτο και τέταρτο αντιδραστήρα του σλοβακικού εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας «Mochovce».

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Οι σχεδόν ανύπαρκτοι κανονισμοί εργασιακής ασφάλειας στα λιμάνια της Αυστραλίας προκάλεσαν προ ημερών ακόμη ένα θάνατο. Θύμα ο 49χρονος λιμενεργάτης πατέρας δύο παιδιών Νικ Φάνος, που πέθανε στις 28 Μάρτη όταν καταπλακώθηκε την ώρα της δουλειάς από δύο κοντέινερ στο λιμάνι Μπότανι στο Σίδνεϊ. Χτες, την ώρα της κηδείας του Φάνου στο Σίδνεϊ, οι λιμενεργάτες της πόλης πραγματοποίησαν ωριαία στάση εργασίας, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας

ΛΑ ΠΑΣ.-- Την επανακαταμέτρηση των ψήφων των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή ζήτησε ο πρόεδρος Εβο Μοράλες, σύμφωνα με το «Τελεσούρ», μετά τη σωρεία καταγγελιών για νοθεία σε τρεις πολιτείες, στο Μπένι, στο Πάντο και την Ταρίχα.

TZAKAΡΤΑ.-- Σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ ταρακούνησε το βορειοδυτικό τμήμα της Σουμάτρα στην Ινδονησία, προκαλώντας αναστάτωση στον τοπικό πληθυσμό, τον τραυματισμό 17 ατόμων (εκ των οποίων τα τέσσερα σοβαρά), προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνίες.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η ιμπεριαλιστική δύναμη της ΕΕ στον κόλπο του Αντεν στη Σομαλία ανακοίνωσε ότι Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν το τουρκικό πλοίο «MV Yasin C» με 25μελές πλήρωμα ανατολικά της Μομπάσα στην Κένυα.

KAMΠΕΡΑ.-- Επιχείρηση άντλησης των 950 τόνων αργού πετρελαίου που μεταφέρει το κινεζικό τάνκερ «Σεν Χαγνκ 1», το οποίο προσέκρουσε πριν λίγες μέρες στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο, απειλώντας με καταστροφή το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σήμερα (Πέμπτη) οι αρχές της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ