Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

«ΧΑΜΕΝΟΙ» ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: «Εχοντας απώλειες 8% από μια επένδυση μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας είναι άθλια εμπειρία. Αλλά είναι ακριβώς αυτό που συνέβη στους αγοραστές ομολόγων αξίας 5 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν και διατέθηκαν από την Ελλάδα στις 29 Μαρτίου» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Το χρήμα έχει γίνει πλέον πιο δυσεύρετο και ακριβό και για τις τράπεζες οι οποίες με τη σειρά τους μεταφέρουν το αυξημένο κόστος στα επιτόκια δανεισμού» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΧΑΜΕΝΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΣΥ: «Οι διατάξεις του ασφαλιστικού προετοιμάζονται με ορίζοντα την 15η Απριλίου (...) σε συνθήκες παρατεταμένης ρευστότητας, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επιχειρείται να προβληθεί ως το ισχυρότερο - μετά την περικοπή των επιδομάτων - πειστήριο για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα για τον υποβιβασμό των συνθηκών ζωής των εργαζομένων (...) στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 όταν το αμερικάνικο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανέβηκε 5,6%, η παραγωγικότητα αυξήθηκε 6.9% και το εργατικό κόστος μειώθηκε 5,9%» (οι σημειώσεις σε άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ: «Τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις τις προωθούν για προστασία των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, τσακίζοντας την όποια δυνατότητα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Από τη μια λοιπόν οι ανάγκες του κεφαλαίου, από την άλλη οι λαϊκές ανάγκες. Εχθρικά, αντίθετα συμφέροντα. Γι' αυτό, καμιά ανοχή, καμιά επανάπαυση. Εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι σε ενιαίο μέτωπο, με ακατάπαυστους ταξικούς αγώνες, κόντρα σ' αυτήν την πολιτική, ώσπου να την ανατρέψουν» (το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ