Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις

Εντονα αντέδρασαν χτες οι δικαστικές ενώσεις με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, σχετικά με την υπόθεση της αργίας ή μη του πρώην ανακριτή της υπόθεσης «Ζήμενς» Ν. Ζαγοριανού. Τον κατηγορούν για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, αφού μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (απέρριψε το αίτημα του υπουργού να τεθεί σε προσωρινή αργία ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση της «Ζήμενς»), ο υπουργός δήλωσε: «Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανένα δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί το σεβασμό της κοινωνίας, έκαστος εφ' ω ετάχθη».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας μας δεν μπορούν να υποχρεώσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης σε αυτοσεβασμό, ούτε να τον υποχρεώσουν να διεκδικεί το σεβασμό της κοινωνίας. Εκαστος εφ' ω ετάχθη. Η Δικαιοσύνη δε χειραγωγείται».

Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, πέραν του ύφους και του περιεχομένου τους, είναι ατυχείς διότι δίνουν ένα αρνητικό πρόσημο στην απόφαση της Ολομέλειας και προκαταλαμβάνουν αρνητικά την κοινή γνώμη, η οποία μπορεί να διολισθήσει σε επικίνδυνες ατραπούς». Επίσης, συνεχίζει ότι «η αντίθεση με το περιεχόμενο μιας δικαστικής απόφασης δε δικαιολογεί κρίσεις απαξιωτικές για το όργανο που την εξέδωσε, πολύ περισσότερο όταν αυτές διατυπώνονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ