Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΣΜΗΕ
Μειώνεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Eurokinissi

Διαρκή πτώση στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής, καταγράφουν τα στοιχεία του διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ) για το πρώτο τρίμηνο του 2010. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει η αδυναμία όλο και περισσότερων καταναλωτών και κυρίως νοικοκυριών, να αντεπεξέλθουν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνάρτηση και με τις γενικότερες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στο εισόδημά τους, αλλά και η ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της φτηνότερης παραγωγής από υδροηλεκτρικές μονάδες.

Η μείωση της κατανάλωσης το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είναι της τάξης του 3% για την χαμηλή τάση, κυρίως νοικοκυριά. Το Μάρτη ειδικά, ήταν μειωμένη κατά 2,7%.

Στο πρώτο τρίμηνο η υδροηλεκτρική παραγωγή εμφανίζεται αυξημένη κατά 112%. Το Μάρτη καλύφθηκε από υδροηλεκτρικά το 23,5% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού στη χώρα. Επίσης, φθηνότερες είναι οι εισαγωγές, καθώς προέρχονται κι αυτές από υδροηλεκτρικά έργα κατά κύριο λόγο. Το Μάρτη κάλυψαν πάνω από το 12% της συνολικής κατανάλωσης. Η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αυξήθηκε κατά 17% σε ετήσια βάση, αλλά και πάλι κάλυψε μόλις το 4,3% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ