Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ξεπερνούν τους 1.144 οι νεκροί

Τραγική είναι η κατάσταση για τους σεισμοπαθείς στην Κίνα
Τραγική είναι η κατάσταση για τους σεισμοπαθείς στην Κίνα
ΠΕΚΙΝΟ.--

Ξεπέρασαν τους 1.144 νεκρούς τα θύματα του φονικού σεισμού στην πόλη Κινγκάι της κομητείας Γιουσού, στην Κίνα, που είχε μέγεθος 6,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με τους τραυματίες να φτάνουν τους 11.447. Οι αρχές περιμένουν μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων, δεδομένου ότι οι πληροφορίες για τους αγνοούμενους παραμένουν συγκεχυμένες, με τα επίσημα στοιχεία να αναφέρονται σε 417, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για «χιλιάδες». Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς γίνονται και οι πρώτες προσπάθειες διανομής προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες, που περιμένουν σε τεράστιες ουρές προκειμένου να πάρουν τρόφιμα, κουβέρτες και ρούχα. Παράλληλα, αυξάνονται οι κίνδυνοι για ασθένειες και μολύνσεις, με τις πρώτες μαζικές ταφές θυμάτων να προγραμματίζονται για σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σωστικών συνεργείων και των δυνάμεων αρωγής που έσπευσαν στην περιοχή του σεισμού, οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες, καθώς το 70-90% των σπιτιών και των κτιρίων έχουν καταρρεύσει, ενώ όσα ψηλότερα κτίσματα δεν ισοπεδώθηκαν έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές, μεταξύ αυτών και τα σχολεία της περιοχής, που έγιναν παγίδες θανάτου για τους μαθητές.

Ο Πρόεδρος της χώρας Χου Τζιντάο, που επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βραζιλία, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο του BRIC, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Κίνα θα καταφέρει να ξεπεράσει την καταστροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ