Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΠΑΣΕΒΕ
Ολοι στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις

Καλεί σε κοινό αγώνα με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ

Οπως στις 22 Απρίλη έτσι και την Πρωτομαγιά, εργάτες και αυτοαπασχολούμενοι θα συναντηθούν στους δρόμους
Οπως στις 22 Απρίλη έτσι και την Πρωτομαγιά, εργάτες και αυτοαπασχολούμενοι θα συναντηθούν στους δρόμους
«Ολοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους! Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά, με την οποία καλεί σε συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί «να δώσουμε και φέτος το παρόν στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Να δώσουμε το μήνυμα της συστράτευσης και της κοινής πάλης με τις ανυπότακτες και αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων, με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με τη μαζική παρουσία μας να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντιλαϊκής καταιγίδας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Και συνεχίζει:

«Τιμάμε την 1η Μάη σε περίοδο κρίσης, σε περίοδο που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν τη δουλειά, τον τζίρο, το εισόδημα να μειώνεται, τα χρέη να πολλαπλασιάζονται, ο κίνδυνος του κλεισίματος να είναι ορατός. Τιμάμε την 1η Μάη σε μια περίοδο που συντελείται μια άνευ προηγουμένου σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

  • Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης κατεδαφίζεται, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, περιορίζουν δραστικά τις ιατροφαρμακευτικές παροχές.
  • Η νέα φοροεπιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αύξηση του ΦΠΑ και με την ουσιαστική μείωση του αφορολόγητου.
  • Ολόκληροι κλάδοι παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τη λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων (ταξί, φορτηγά, ηλεκτρολόγοι κλπ.).
  • Χιλιάδες μικρομάγαζα κλείνουν, μη μπορώντας να αντέξουν στην πίεση που δέχονται από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες.
  • Το ήδη πενιχρό οικογενειακό, λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα να πέφτει κατακόρυφα η λαϊκή κατανάλωση.
  • Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, με συνέπεια να δαπανάμε ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.
  • Ιδιωτικοποιείται και υποβαθμίζεται η Δημόσια Παιδεία.

Την ίδια στιγμή για την πλουτοκρατία υπάρχουν προνόμια, φοροελάφρυνση και νέες επιδοτήσεις».

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει ότι «απέναντί μας έχουμε ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου» και ότι «είναι στο χέρι της εργατικής τάξης και του αγωνιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής». Προσθέτει ότι «αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που βιώνουμε έχει χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροβελτιώσεις», αλλά ότι «απαιτείται ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα, με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς μονοπώλια, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί «τους αυτοαπασχολούμενους να συστρατευτούν με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων, με το ΠΑΜΕ. Με την κοινή δράση και τη συμμαχία μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας αφανίζει».

Και καταλήγει: «Παραγκώνισε και περιθωριοποίησε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Αυτούς που έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα για την Πρωτομαγιά (2019-04-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις των ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη (2014-09-23 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις των ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη (2014-09-19 00:00:00.0)
Αγωνιστικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς (2013-04-11 00:00:00.0)
Τιμάμε και συμπαρατασσόμαστε με την εργατική τάξη (2010-04-30 00:00:00.0)
Ολοι στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις (2010-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ