Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Παρέμβαση με αφορμή την προσπάθεια απόλυσης δύο εργοθεραπευτριών

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος στο Δήμο Καισαριανής με τη λήξη της σύμβασής του, το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) να αποφασίσει τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού, απαίτησαν προχτές, με κινητοποίηση που έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, εργαζόμενοι και φορείς της Καισαριανής. Η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία Καισαριανής» έφερε το θέμα στο ΔΣ, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Δήμου Καισαριανής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, κ.ά.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων στις 30 του Απρίλη δύο εργαζομένων που δουλεύουν ως εργοθεραπεύτριες για περίπου δύο χρόνια στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τους ερχόμενους μήνες μάλιστα έπεται και συνέχεια αφού λήγουν οι συμβάσεις άλλων τεσσάρων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους αλλά και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Το θέμα τέθηκε στο ΔΣ και υπήρξε η δέσμευση των παρατάξεων ότι κανένας εργαζόμενος δε θα απολυθεί και θα επιδιωχθεί η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ