Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αποκλεισμένο από εκατοντάδες τρακτέρ έμεινε, για αρκετές ώρες χτες, το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας από Γάλλους μεγαλοκαλλιεργητές. Διαμαρτύρονται για την καθοδική πορεία των εισοδημάτων τους (μιλούν για 51% μείωση την τελευταία χρονιά) και ζητούν από την κυβέρνηση έκτακτα μέτρα στήριξής τους και περισσότερες επιδοτήσεις.

ΤΟΥΛΟΥΖΗ.-- Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο γαλλικό τμήμα της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρείας «Airbus», που ζητούν μισθολογική αύξηση 3,5% και προσλήψεις επιπλέον προσωπικού. Οι απεργοί μπλοκάρουν τμηματικά την αλυσίδα παραγωγής.

ΜΠΙΣΚΕΚ.-- Κατηγορίες για φόνους και για κατάχρηση εξουσίας απαγγέλθηκαν κατά του ανατραπέντος Προέδρου του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της «προσωρινής» κυβέρνησης, Αζιμπέκ Μπεκναζάροφ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα ζητηθεί και η έκδοσή του από τη Λευκορωσία όπου και βρίσκεται ώστε να δικαστεί.

BΑΓΔΑΤΗ.-- Δύο Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 πολίτες τραυματίστηκαν από επίθεση με όλμους σε σιιτική συνοικία της πρωτεύουσας.

ΡΩΜΗ.-- Συνελήφθη χτες τα ξημερώματα ένας από τους φερόμενους αρχηγούς της «Ντραγκέτα», ο Τζοβάνι Τεγκάνο, που καταζητούνταν εδώ και 17 χρόνια και είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονίες, εμπόριο όπλων και σύσταση συμμορίας.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Τουλάχιστον 80 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση στην Ουγκάντα μετά από κατανάλωση ακατάλληλου τζιν που περιείχε μεθανόλη.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 40 τραυματίστηκαν στη διάρκεια νέων συγκρούσεων το τελευταίο 48ωρο ανάμεσα σε ισλαμιστές και Σομαλούς στρατιώτες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Στοιχεία για βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς και βιασμούς παιδιών από καθολικές καλόγριες είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ολλανδία ύστερα από σοκαριστικές αποκαλύψεις ανθρώπων που υπήρξαν θύματα στην παιδική τους ηλικία κατά τις δεκαετίες '50 και '60. Οι περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις κακοποίησης ήταν ομοφυλοφιλικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ