Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς

Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς εμπλουτισμένο με καινούριο κουράγιο και δύναμη, ύστερα από τις επιτυχίες των πρόσφατων απεργιακών εκδηλώσεων. Χιλιάδες απεργοί, εξοπλισμένοι με το καινούριο βάφτισμα στους αγώνες, την καινούρια πείρα, τη χαρά της αγωνιστικότητας, την κλιμάκωση της πάλης και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς και κανένας δε θα μπορέσει να μας στερήσει την ελπίδα!! Κανείς δε θα μπορέσει - παρά τη λυσσασμένη και προβοκατόρικη επίθεσή τους - να βάλει φραγμό στη δυναμική του ξεσηκωμού και του δίκιου.

Είμαστε οι πολλοί κι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είμαστε η ψυχή της δημιουργίας του πλούτου. Και δεν κάνουμε πίσω.

Οι ορίζοντες άνοιξαν και οι στοιχειωμένοι με βαρβαρότητα και βία δρόμοι φάνηκαν στεφανωμένοι με πικραγκάθια, αλλά και παπαρούνες κόκκινες. Πάνω στα πετροχάλικα βασανισμένα πέλματα άφησαν χνάρια και σημάδια τοξεύοντας στο δρόμο του αγώνα και της θυσίας. Και σ' αυτόν βαδίζουμε.

Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς αντάμα με τις μυρουδιές και το φως της άνοιξης θ' ανταμώσουμε, θα σφίξουμε τα χέρια, θα σηκώσουμε τις γροθιές και θα πορευτούμε το δρόμο των ονείρων μας.

Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς, λάμψη και βεγγαλικά από φωτισμένα πρόσωπα πιασμένα χέρι χέρι.

Προχωράνε και τραγουδάνε και σειέται ολάκερος ο κόσμος κι αγγίζουν τους ουρανούς συνθήματα και φωνές.

Η σκοτεινή πλευρά είμαστε εμείς της σελήνης / Εμείς της Γης οι κολασμένοι / που το φως του Ηλιου δεν φτάνει σε μας. / Με πέτρες και αίμα / σπώντας τις αλυσίδες μας, / θα κινήσουμε τη ρόδα του Ηλιου, / πολεμώντας άνομες εξουσίες.../

Στα σκοτεινά και στα τάρταρα της νύχτας βυθισμένοι, / σπιθαμή τη σπιθαμή σκαρφαλώνουμε στο φως και τον αγέρα, / προδομένοι κι απατημένοι, / βαφτίσαμε αρετή την αμαρτία των προπατόρων, / σηκώνοντας κεφάλι. / Δημιουργήματα της Ιστορίας που άλλοι γράφουνε για εμάς χωρίς τη συγκατάθεσή μας./

Εμείς οι σκλάβοι. Εμείς οι σκλάβοι. Το αλάτι είμαστε της Γης. / Το χρυσάφι είμαστε της Γης. / Τα ροζιασμένα χέρια, / το ιδρωμένο στέρνο. / Το διψασμένο πρόσωπο.

Το ντουφέκι στον κρόταφο / Ντανάλιες στην καρδιά. / Δεσμά κι αλυσίδες, / φίμωτρο στη σκέψη.../ Η άλλη γνώμη. / Αλλη πρόταση, / η άλλη άποψη, / η άλλη φωνή. / Ακούστε μας / Θρίαμβος η δημιουργία και η μαγεία του ΕΜΕΙΣ.

Φωτιά κι ελπίδα να σπείρει. / Φωτιά και Γνώση στις καρδιές των Ανθρώπων!

Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς, ποτέ να μη βραδιάσει...!!!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ