Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στην Κορινθία

Eurokinissi

Η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου σημειώθηκε χτες στην Κορινθία. Συγκεκριμένα, στις δύο το μεσημέρι οι φλόγες «χτύπησαν» το δάσος στη θέση Μπογδάνι, στα Αθίκια. Στον τόπο επενέβησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα με 45 άτομα και έξι αεροπλάνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος η αντιπυρική περίοδος βρίσκει το Πυροσβεστικό Σώμα με χιλιάδες οργανικά κενά, καταπονημένα οχήματα, ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και πυροσβέστες που θα δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης εξαιτίας των αλλαγών στο ωράριο εργασίας.

Σε αρκετά κλιμάκια αναγκάζονται να πηγαίνουν δύο μόνο πυροσβέστες σε συμβάντα, εξαιτίας των πολλών οργανικών κενών. Εχει καταγγελθεί πως οδηγός πυροσβεστικού οχήματος, λόγω έλλειψης προσωπικού από την τέταρτη βάρδια, αναγκάστηκε να δουλέψει συνεχόμενα 32 ώρες. Πυροσβέστες που είχαν μεταβεί από υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς ενίσχυση των υπηρεσιών του Νομού Εβρου, για την αντιμετώπιση πλημμυρών, εξαναγκάστηκαν σε υπερεργασία μέχρι και 48 ώρες, δίχως ουσιαστική ανάπαυση και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μειωθεί κατά 30 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον περσινό, ο οποίος ήταν «κομμένος» κατά 69,2 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ