Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανάγκη η κλιμάκωση του αγώνα

Εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Η ανάγκη, οι εκπαιδευτικοί να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, συντονισμένα με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στην βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και συσπειρωμένοι με το ταξικό κίνημα, αναδείχθηκε από την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής, στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ, για τις εξελίξεις στην παιδεία και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Δελής, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και ο Φάνης Καρκατζούνης από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Οπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση με νομοσχέδια «κατά ριπάς» κάνει νόμο του κράτους κάθε απαίτηση και επιθυμία του κεφαλαίου, θεσπίζει νέα προνόμια και παροχές για το μεγάλο κεφάλαιο, αφαιρεί κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε κατάκτηση. Με το νομοσχέδιο για την «αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού», δηλαδή το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών, υπογραμμίστηκε ότι αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα, ενώ τονίστηκε το αίτημα ότι το πτυχίο πρέπει να είναι μοναδική προϋπόθεση διορισμού.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο» σημειώθηκε ότι προωθείται το αποκεντρωμένο και ταξικά διαφοροποιημένο σχολείο. Ενώ για το εργαλείο της «αξιολόγησης» που εισάγει η κυβέρνηση και για το σχολείο, τονίστηκε ότι δεν έχει σαν στόχο την αναβάθμισή του ή την ελάφρυνση της λαϊκής οικογένειας από το κόστος της εκπαίδευσης. Ισα-ίσα το αντίθετο, επιβάλλει την ανταποδοτική λειτουργία, φορτώνει το κόστος της μόρφωσης στις τσέπες των γονιών, έχει στόχο την πιο στενή προσαρμογή του στις ανάγκες και στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ