Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Φωτίζει πλευρές της δράσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος

Δύο εκθέσεις, για την Εργατική Πρωτομαγιά και για τις αφίσες της ΚΝΕ από το 9ο Συνέδριο μέχρι τώρα, θα φιλοξενηθούν στο χώρο του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

Αφίσες της περιόδου 2006 - 2010, από την έκθεση αφίσας της ΚΝΕ που θα φιλοξενηθεί στο Συνέδριο
Αφίσες της περιόδου 2006 - 2010, από την έκθεση αφίσας της ΚΝΕ που θα φιλοξενηθεί στο Συνέδριο
«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας». Την Παρασκευή 7 του Μάη ξεκινούν οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 9 του Μάη και ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες στο χώρο όπου θα φιλοξενηθεί, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Μέχρι στιγμής το κτίριο έχει «ντυθεί» με πανό που εκπέμπουν το πολιτικό μήνυμα του Συνεδρίου, ενώ και στο εσωτερικό του χώρου εντείνονται οι προετοιμασίες.

Δύο σημαντικές εκθέσεις θα στολίσουν επίσης το χώρο του Συνεδρίου, δίνοντας έναυσμα για προβληματισμό και συζητήσεις, διδάσκοντας, φωτίζοντας πλευρές της ιστορίας του εργατικού κινήματος στη χώρα μας αλλά και σταθμούς στη δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας από το προηγούμενο Συνέδριό της μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα:

Η πρώτη έκθεση είναι της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά και αφορά σε σταθμούς του εργατικού και επαναστατικού κινήματος που έγραψαν ιστορία. Η έκθεση είχε φιλοξενηθεί τις προηγούμενες μέρες στο Σύνταγμα, ήδη από χτες στήθηκε και φιλοξενείται στο χώρο του Συνεδρίου της ΚΝΕ, για να ταξιδέψει το επόμενο διάστημα σε διάφορες περιοχές και χώρους δουλειάς της Ελλάδας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να στηθεί και δεύτερη έκθεση, που θα είναι έκθεση αφίσας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Πρόκειται για 45 αφίσες που κυκλοφόρησε η ΚΝΕ από το 9ο Συνέδριο μέχρι τώρα. Με τις αφίσες αυτές γίνεται προσπάθεια να προπαγανδιστούν με τον πιο εύστοχο τρόπο οι θέσεις της Οργάνωσης, αποτυπώνοντας σ' αυτές τον προσανατολισμό της, μεγάλες μάχες που έχει δώσει, όπως απεργιακές και προεκλογικές, ενεργό συμμετοχή σε Πρωτομαγιές. Κατά κύριο λόγο, το περιεχόμενο της έκθεσης απευθύνεται στην εργαζόμενη νεολαία με αφίσες που την καλούν να οργανωθεί στο σωματείο, ενώ δε λείπουν και σταθμοί στη δράση της Οργάνωσης, όπως αντιιμπεριαλιστικά διήμερα, φεστιβάλ, γιορτασμός Πολυτεχνείου και άλλα. Μια έκθεση όπου σκιαγραφείται η προσπάθεια της ΚΝΕ να συσπειρώσει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της νεολαίας, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει αναπτύξει πλούσια δράση, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους, προβάλλοντας σταθερά τη διέξοδο, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.


Επίσης, οι εκθέσεις αποσκοπούν να δώσουν αφορμή για διάλογο και ανταλλαγή εμπειριών σε ό,τι αφορά στην καθημερινή δράση των νέων κομμουνιστών, αλλά και σε θέματα προπαγάνδας, με τις αντιπροσωπείες των 28 Οργανώσεων Νεολαίας από το εξωτερικό που θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ