Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Αντικατάσταση υπουργών

ABANA.--

Το κρατικό συμβούλιο της Κούβας, με πρόταση του Προέδρου της χώρας Ραούλ Κάστρο, αποφάσισε την απομάκρυνση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Μεταφορών Χόρχε Λούις Σιέρα Κρους και του υπουργού Ζάχαρης Λουίς Μανουέλ Αβίλα Γκονζάλες.

Οπως σημειώνεται σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύεται χτες στην εφημερίδα «Γκράνμα», ο λόγος αποπομπής του Κρους απ' τα καθήκοντά του ήταν η διάπραξη λαθών κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ ο λόγος απομάκρυνσης του Αβίλα ήταν η ανεπάρκεια της δουλειάς του, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος και ζήτησε να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του.

Νέος αντιπρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου ορίστηκε ο παλαίμαχος στρατηγός Αντόνιο Ενρίκε Λουσόν Μπάτλε, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με πλούσια δράση από αντάρτικη δράση μέχρι την ανάδειξή του στις υψηλότερες θέσεις του Επαναστατικού Στρατού, μετά τη νίκη της Επανάστασης με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των μεταφορών και ως πρόσφατα ασχολούνταν με την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου του νησιού.

Νέος υπουργός Μεταφορών ορίστηκε ο Σεζάρ Ιγνάσιο Αρότσα Μασίντ που τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο επικεφαλής διευθυντής της εταιρείας μεταφοράς τροφίμων. Ο 51χρονος Αρότσα είναι πτυχιούχος της στρατιωτικής σχολής «Καμίλο Σιενφουέγκος» και μηχανικός στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών με σπουδές στη Σοβιετική Ενωση.

Υπουργός Ζάχαρης είναι από χτες ο έως πρότινος υφυπουργός του ίδιου υπουργείου Ορλάντο Σέλσο Γκαρσία Ραμίρες, 53 χρόνων χημικός μηχανικός με εμπειρία στον τομέα της βιομηχανίας ζάχαρης για πάνω από 30 χρόνια. Τα δύο στελέχη που απομακρύνθηκαν σημειώνεται ότι θα αναλάβουν νέο τομέα δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ