Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Πρόταση για εκλογές

ΜΠΑΝΓΚΟΚ._

Με πρόταση για εκλογές στις 14 Νοέμβρη εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Αμπχισίτ Βετζατζίβα, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης, που έχουν δημιουργήσει οι καθημερινές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, γνωστής ως «Κόκκινα Πουκάμισα», στην Μπανγκόκ, εδώ και δύο μήνες. Τα «Κόκκινα Πουκάμισα» απαιτούν άμεση διάλυση του Κοινοβουλίου και διεξαγωγή εκλογών, παράλληλα με επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, που εγκατέλειψε τη χώρα κατηγορούμενος για καταχρήσεις και σκάνδαλα.

Ο Α. Βετζατζίβα επίσης κατηγορείται ότι πήρε την εξουσία με άνομα μέσα και την παράλληλη υποστήριξη του στρατού. Οπαδοί του σημερινού πρωθυπουργού εμφανίζονται να ζητούν την παρέμβαση του στρατού και την επιβολή στρατιωτικού νόμου, για την επιστροφή της πρωτεύουσας στην «νομιμότητα».

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης καλωσόρισαν την απόφαση της κυβέρνησης για συμβιβασμό με στόχο τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, χωρίς όμως προς το παρόν να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την πρωτεύουσα, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο στην πραγματικότητα τόσο η σημερινή κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, όσο και ο Τ. Σιναουάτρα δεν εξυπηρέτησαν τίποτα περισσότερο από την πολιτική του κεφαλαίου, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και πλουτίζοντας εις βάρος του λαού της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ