Πέμπτη 6 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα κλείσουν το στόμα του λαού

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τη συμμετοχή του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Καταρχήν, πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο στόχος αυτής της σύσκεψης. Αλλωστε, το είπε: Οτι πρέπει με αυτήν τη σύσκεψη να εξασφαλίσουμε τη λαϊκή συναίνεση και την κοινωνική συνοχή. Δηλαδή, αυτό που λέμε: Να πείσουμε το λαό ότι κοίταξε να δεις, επειδή οι αγώνες έχουν και τις δυσκολίες τους, μπορεί να έχουν και τις απώλειες και εμείς ανοίγουμε μία παρένθεση, "υπάρχουν και οι προβοκάτορες", καλύτερα κλείσε το στόμα σου.

Εμείς, ανεξαρτήτως της συγκεκριμένης στάσης για τη σύσκεψη, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται τέτοιες συναντήσεις, προκειμένου να κλείσουν το στόμα του λαού. Από αυτήν την άποψη, το θέμα δεν είναι αν θα πάμε, μπορεί να πάμε, δεν είναι εκεί πέρα το θέμα, δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη πρόσκληση. Το ζήτημα είναι ότι για εμάς θα είναι ένα παραπέρα βήμα αποκαλύψεων που θα βοηθήσουν το λαό να καταλάβει ότι πρέπει να χειραφετηθεί από τα υποκριτικά συνθήματα της ησυχίας, της ομαλότητας, της σταθερότητας, διότι αυτός μπορεί να εγγυηθεί κάθε δημοκρατική εξέλιξη του αγώνα. Ο λαός, δηλαδή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ