Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
65η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Ενάντια στις προσπάθειες αναθεώρησης της Ιστορίας

Διακήρυξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών / Αντιφασιστών (FIR)

Από την κατάθεση στεφανιού από το διοίκηση της FIR στο Μνημείου του Σοβιετικού Απελευθερωτή
Από την κατάθεση στεφανιού από το διοίκηση της FIR στο Μνημείου του Σοβιετικού Απελευθερωτή
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών / Αντιφασιστών (FIR) καταγγέλλει τις προσπάθειες αναθεώρησης της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, «τιμώντας όλους τους πατριώτες, τη συμβολή της αντιφασιστικής συμμαχίας και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των λαών που συνέβαλαν στη νίκη κατά του φασισμού». Τα παραπάνω τονίζονται στη Διακήρυξη της FIR για την 65η επέτειο της Νίκης των Λαών, την 9η Μάη.

Στη σχετική διακήρυξη της FIR, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνονται και τα παρακάτω:

«Η FIR, με τις 65 Ομοσπονδίες - μέλη της στην Ευρώπη και στο Ισραήλ, τοποθετείται ενάντια σε όλες τις προσπάθειες να υιοθετηθεί μια αντιδραστική ιστορική θεώρηση - βασισμένη στο δόγμα του ολοκληρωτισμού και στην παραποίηση της Ιστορίας - στην Ευρώπη.

Κι αυτό καθώς διαπιστώνεται ότι: «Η ιστορική αλήθεια όλο και περισσότερο παραποιείται. Τα εγκλήματα του φασισμού σχετικοποιούνται, οι συνεργάτες του αποκαθίστανται ή αναγνωρίζονται ως "ήρωες της ελευθερίας"!».

Και ...«σήμερα, ως αποτέλεσμα των ανατροπών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, το "δίκαιο του ισχυρότερου" επανεισάγεται στις διεθνείς σχέσεις. (Ενώ) οι διεθνείς συμφωνίες και οι κανόνες που υιοθετήθηκαν (τότε) κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, τώρα καταλύονται και καταργούνται».

«Για το λόγο αυτό - προβάλλεται - πρέπει να αντιτείνουμε την πάλη μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και απειλές, ενάντια στη στρατιωτικοποίηση και να επαναφέρουμε τους διεθνείς νόμους και αποφάσεις σε ισχύ. Η κοινή ιδέα όλων των αντιφασιστών εκφράστηκε, τότε, "ποτέ ξανά!". Είναι μια υποχρέωση για το σήμερα και το αύριο».

Και η διακήρυξη της FIR καταλήγει:

Στη βάση της κοινής πάλης ενάντια στο βάρβαρο φασισμό, οι οργανώσεις - μέλη της FIR σήμερα αγωνίζονται, εκτός των άλλων:

  • Ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό, στον αντισημιτισμό
  • Ενάντια στον πόλεμο και στην τρομοκρατία όπως και ενάντια στις κοινωνικές τους ρίζες
  • Για την ειρήνη και τον αφοπλισμό
  • Για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ