Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αμαχοι τα νέα θύματα

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέους θανάτους αμάχων ανακοίνωσε χτες η αφγανική αστυνομία, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από εκρηκτικό μηχανισμό σε οδόστρωμα προς την Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Παράλληλα οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την κλιμάκωση των επιθέσεων των «μαχητών των Ταλιμπάν», αλλά και τη συγκέντρωση δυνάμεών τους στην Κανταχάρ, για να στηρίξουν και να δικαιολογήσουν τις επικείμενες πολεμικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή, που έχουν προαναγγελθεί ήδη από την αρχή του χρόνου, καλλιεργώντας το κατάλληλο κλίμα.

Την ίδια στιγμή ο εγκάθετος Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι αναμένεται την επόμενη βδομάδα να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπάρακ Ομπάμα, με στόχο να συσφίξει τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, μετά τη δήθεν αντιπαράθεση με τις δυνάμεις κατοχής, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα σταθερό σύμμαχο των ιμπεριαλιστών...

Και στο Πακιστάν ένοπλος που φέρεται ως «μαχητής των Ταλιμπάν», άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού τμήματος στα βορειοδυτικά της χώρας, σκοτώνοντας τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ