Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΠ σημαίνει ΠΑΣΟΚ

Απόσπασμα απ' τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αλέξανδρος Θεοδωρακάκος, γραμματέας της ΠΑΣΠ των ΤΕΙ, για τις φοιτητικές εκλογές, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ:«Θα πρέπει να υπάρχει σαφής δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι εργασιακές κατακτήσεις, καθώς είναι μια κυβέρνηση μακροπρόθεσμη, μια κυβέρνηση η οποία μετά από χρόνια θα κληθεί και να είναι αυτή η κυβέρνηση, η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει σαφής δέσμευση της κυβέρνησης προς τη νέα γενιά, προς τους φοιτητές, τους αυριανούς εργαζόμενους, τον αυριανό παραγωγικό ιστό της χώρας, ότι οι εργασιακές κατακτήσεις μετά την έξοδο απ' την ύφεση, μετά την έξοδο απ' την κρίση, θα επανέλθουν στο πρότερο επίπεδο».

Απόσπασμα απ' τη δήλωση του Μιχάλη Νικηφόρου, γραμματέα της ΠΑΣΠ πανεπιστημίων: «Η ιστορική καμπή που διανύουμε απαιτεί εθνική συστράτευση, ευθύνη, ομοψυχία και κοινωνική αλληλεγγύη. Πάνω απ' όλα, όμως, απαιτεί δίκαιη κατανομή των βαρών, τιμωρία των ενόχων, στήριξη των ασθενέστερων και σχεδιασμό για την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης και την καταπολέμηση του σπάταλου, αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου κράτους που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

Η ΠΑΣΠ αναπαράγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης. Καλεί φοιτητές και σπουδαστές να υποταχθούν, να πληρώσουν την κρίση και να στηρίζουν εσαεί το ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα ότι μετά από χρόνια μπορεί να επαναφέρει κάποια από τα δικαιώματα που τσακίζει σήμερα! Δεν αντιστρατεύεται τα μέτρα η ΠΑΣΠ. Τα στηρίζει. Ακόμα και όταν καλούν σε «αγώνα» μιλούν για αγώνα προκειμένου να μπουν ένας - δύο τύποι φυλακή. Λες και αν μπουν δύο «μιζαδόροι» φυλακή, δε θα κοπούν μισθοί και συντάξεις, λες και αν «τιμωρηθούν οι ένοχοι» θα καταφέρουν να πάρουν σύνταξη ποτέ οι σημερινοί φοιτητές και σπουδαστές...

Οι «διαμάχες» στο εσωτερικό μιας κυβερνητικής παράταξης, ενός κυβερνητικού κόμματος, στο μοίρασμα της πίτας της εξουσίας, δεν αφορούν κανέναν φοιτητή, κανέναν σπουδαστή. Τόσα και τόσα χρόνια προβάλλουν έναν ψευτοπλουραλισμό, διαδίδουν τις «ιδεολογικές» διαφορές τους και πάντα καταλήγουν να στηρίζουν με πόδια και χέρια την κυβερνητική πολιτική. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ας γνωρίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές ότι η ψήφος στην ΠΑΣΠ, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, θα είναι ψήφος στήριξης των κυβερνητικών μέτρων που μας αφαιρούν κάθε δικαίωμα, γεμίζοντας με χρήμα και «ανάπτυξη» τα θησαυροφυλάκια των κεφαλαιοκρατών. Την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση θα μετράει τις ψήφους της ΠΑΣΠ ως ψήφους συναίνεσης στην πολιτική της.


Γ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ