Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Απεργούμε για το μέλλον των παιδιών»

Σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και στα νυχτερινά σχολεία καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

«Ειδικά στα Νυχτερινά Σχολεία όπου είναι μέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων να μην υπάρξει ούτε ένας εκπαιδευτικός που δε θα απεργήσει. Απεργούμε επειδή ακριβώς σεβόμαστε το μέλλον των παιδιών και των μαθητών μας!» Με αυτά τα λόγια το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στις 20 Μάη να απεργήσουν. «Στις 20 Μάη το μήνυμά μας θα βγει ακόμα πιο δυνατό!», τονίζει. Στην απαίτηση του υπουργείου Παιδείας από την ΟΛΜΕ να θεωρήσει «προσωπικό ασφαλείας» τους επιτηρητές που έχουν οριστεί για εκείνη την ημέρα, δηλαδή να μην απεργήσουν, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ απαντούν ότι το μόνο «προσωπικό ασφαλείας» που θα υπάρξει θα είναι οι απεργοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε περιοδείες σε όλα να νυχτερινά σχολεία, σε όλη τη χώρα, με το κάλεσμα που απευθύνει, μέχρι εκείνη την ημέρα, ώστε το μήνυμα της καθολικής συμμετοχής να φτάσει παντού.

Το υπουργείο απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΟΛΜΕ για αναβολή των εξετάσεων εκείνη την ημέρα, με το πρόσχημα ότι «το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία» και «τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων». Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που κατά τ' άλλα ρημάζει τα πάντα με την πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων - δυνητικά ανέργων αυτής της χώρας, τολμά να μιλά για «τα όνειρα και το μέλλον των νέων παιδιών» όταν αναφέρεται στα διαδικαστικά των εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ