Σάββατο 15 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Πολύνεκρη επίθεση σε ποδοσφαιρικό αγώνα

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας στην πόλη Ταλ Αφάρ, στο βορρά, ήταν ο στόχος τριών καμικάζι που εξερράγησαν, χτες, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Ο πρώτος απολογισμός ανέφερε 10 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες, αν και αναμενόταν οι αριθμοί αυτοί ν' αυξηθούν. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά αθώων πολιτών και οι ιρακινές αρχές είχαν, ήδη, αρχίσει να στρέφουν τις υποψίες τους κατά της «αλ Κάιντα».

Κατά τα άλλα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ολοκλήρωσε χτες την ανακαταμέτρηση ψήφων στη Βαγδάτη, από τις εκλογές της 7ης Μάρτη. Δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, αλλά σύμφωνα με διαρροές δε διαπιστώθηκε καμία νοθεία ή παρατυπία, κάτι που σημαίνει, καταρχήν, ότι δεν αλλάζει το υπάρχον αποτέλεσμα που δίνει τη νίκη στο κόμμα «Αλ Ιρακίγια», του σιίτη Ιγιάντ Αλάουι, το οποίο, όμως, υποστηρίχτηκε από σουνιτικές δυνάμεις, λόγω των διακηρύξεών του περί σεβασμού στην κοσμικότητα του κράτους, επιχείρημα που υπερσκέλισε τις στενές σχέσεις του Αλάουι, όπως και σημαινόντων στελεχών όλων των μεγάλων ιρακινών παρατάξεων με τις κατοχικές δυνάμεις.

Τέλος, σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε, χτες, στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ιράκ - Ιράν, στην περιοχή της αυτόνομης κουρδικής περιοχής. Το περιστατικό δεν πήρε διαστάσεις, καθώς αποδείχτηκε, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ότι επρόκειτο για παρεξήγηση: Οι Ιρανοί μεθοριοφύλακες μπέρδεψαν, όπως ειπώθηκε, τους Ιρακινούς στρατιώτες με μαχητές παράνομης κουρδικής οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ