Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία αρχαιολογικής ταινίας

Με την απονομή των βραβείων του έληξε (16/5) η 8η Διεθνής Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου «Αγών». Απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία: Σκηνοθεσίας: «Οταν οι Αιγύπτιοι διέπλευσαν την Ερυθρά θάλασσα» του Στεφάν Μπεγκουάν. Αρτιότερης παραγωγής: «Αποκρυπρογραφώντας τους Μάγια» του Ντέιβιντ Λεμπρούν. Αρχαιολογίας: «Η αποκάλυψη του Χέοπα» της Φλοράνς Τραν. Σεναρίου: «Το καρτέλ του μπρούντζου» των Φραντς Σμέλτσερ - Γκέχαρντ Ρέκελ. Φωτογραφίας: «Κυνηγώντας θησαυρούς στο βυθό» των Κέι Ζίρινγκ - Μαρκ Μπρας. Εκπαιδευτικής ταινίας: «Διολκός για 1.500 χρόνια» των Θεοδόση Τάσσιου - Γιώργου Πολύζου. Αρχαιολογικού ρεπορτάζ: «Θεοί για πούλημα» του Μισέλ Μπρεντ. Πρωτότυπης σύλληψης: «Ερκολάνο: Ημερολόγια από σκοτάδι και φως» του Μαρτσελίνο ντε Μπάτζις.

Τα βραβεία του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» πήραν: «Ερευνώντας τη γη των νεκρών» του Ντομινίκ Αντ. «Ο Μίλλερ της Νεμέας» της Λένας Βουδούρη. «ΤΟ.ΡΑ.ΚΕ.» του Φίλιππου Κουτσάφτη.

Επαινοι δόθηκαν στις ταινίες «Ανασκάπτοντας τη Σαλαμίνα της Κύπρου. 1952 - 1974: 34 χρόνια μετά» του Πασχάλη Παπαπέτρου. «Γράμμα για το αύριο» του Χακάν Αϋτεκίν. «Zanzibarmusical club» των Φιλίπ Γκανιέ - Πατρίκ Νεζάν. Το Βραβείο Κοινού «Αθηναίων Εφήβων» πήρε η ταινία «Το κάλεσμα του βουνού» του Στέλιου Αποστολόπουλου. Εύφημος μνεία δόθηκε στην ταινία «Στην εξορία» της Καλλιόπης Λεγάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ