Τρίτη 18 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Δολοφονιών συνέχεια

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Τη στιγμή που το Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης κλιμακώνει τους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δημοψήφισμα για τη σύγκληση συντακτικής συνέλευσης, ο Χιλμπέρτο Αλεξάντερ Νούνιες Οτσόα, 27 χρονών, βρέθηκε γαζωμένος από τις σφαίρες όπλων παραστρατιωτικών στο σπίτι του σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μετώπου. Η επιλογή των παραστρατιωτικών, που έχουν εξαπολύσει πραγματικό ανθρωποκυνηγητό ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ειδικά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του «προέδρου» Πορφίριο Λόμπο Σόσα, δεν ήταν τυχαία. Ο Οτσόα εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο Μέτωπο Αντίστασης αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 28 Ιούνη 2009. Ηταν μάλιστα μέλος της επιτροπής ασφάλειας και περιφρούρησης των κινητοποιήσεων από προβοκάτορες.

Μόνο μέσα στο μήνα Μάρτη έχουν εκτελεσθεί 5 δημοσιογράφοι και συνολικά 150 αγωνιστές από τις 28 Ιουνίου του 2009 χωρίς να υπολογίζονται οι νεκροί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων.

Αυτό το δολοφονικό καθεστώς που έχει καταγγελθεί και από διάφορες διεθνείς οργανώσεις και με την αντιπροσωπεία της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να έχει επισκεφθεί την προηγούμενη βδομάδα για να καταγράψει τις αθρόες παραβάσεις, αναγνωρίζεται ως «βήμα προς τη δημοκρατία» από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ