Κυριακή 23 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Επιχείρησαν να επαναλάβουν την προβοκάτσια της 5ης Μάη

Οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, με στόχο να συνεχιστεί η συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων, εκτυλίχθηκε (και) την Πέμπτη μπροστά στη Βουλή. Προσπάθεια μιας κάποιας επανάληψης όσων είχαν γίνει στις 5 Μάη για να στοχοποιηθούν τότε ΠΑΜΕ και ΚΚΕ. Σχέδιο όπου συμμετείχαν και τότε και τώρα φασιστοειδή και προβοκατόρικα στοιχεία με στόχο να παρασύρουν σε έκτροπα.

Την περασμένη Πέμπτη οι ίδιοι κύκλοι, προσπάθησαν να ξαναστήσουν τέτοιο σκηνικό για να συνεχιστεί η συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Από νωρίς στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμαλίας, απέναντι από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη άρχισαν να μαζεύονται ομάδες ανθρώπων κάνοντας διαλόγους όπως «εκεί σπάγαμε την προηγούμενη φορά τα μπουκάλια». Μερικοί από αυτούς ήταν απόλυτα ενημερωμένοι για τα όσα συνέβαιναν στην Αθήνα και συζητώντας μεταξύ τους έλεγαν ότι «το ΠΑΜΕ θα πάει αλλού», ότι «το ΠΑΜΕ κόβει βόλτες στην Ομόνοια. Η ΓΣΕΕ ανεβαίνει στη Βουλή». Φαίνεται ότι κάποιοι είχαν «ανοιχτή γραμμή» με κάποιους άλλους και γνώριζαν τι συμβαίνει, αφού το πού θα πορευθούν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έγινε γνωστό όταν ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Λίγο πιο δίπλα, άλλη ομαδούλα φιτίλιαζε το κλίμα, λέγοντας: «Ολοι τους κλέφτες, δεξιοί και αριστεροί, α ρε Παπαδόπουλος που τους χρειάζεται, να μπούμε μέσα, έχεις όπλα; Να μπούμε να τους βγάλουμε όλους, βουλευτές και υπαλλήλους», αναπαράγοντας την τόσο βολική λογική για το σύστημα και την άρχουσα τάξη. Σημειωτέον ότι ακούστηκαν και περίεργα, ύποπτα συνθήματα που αφορούσαν το ΚΚΕ.

Μόλις πλησίασαν τα μπλοκ των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, εμφανίστηκε ένα πλήθος, ανάμεσά τους διάφοροι «φουσκωτοί» που επαναλάμβαναν τα προαναφερόμενα συνθήματα, παρακινώντας και παρασύροντας και άλλους. Επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, να εμπλέξουν συγκεντρωμένους σε στημένα επεισόδια. Στις ώρες που ακολούθησαν φουσκωτοί συνέχιζαν να βολτάρουν, υπό τα βλέμματα ασφαλιτών που περιπολούσαν ανά ζεύγη. Ταυτόχρονα, συνεχίζονταν διάλογοι όπως: «τέτοια σκάνδαλα δε γίνονταν επί Παπαδόπουλου ή του Ιωαννίδη» (σημ: το έλεγε τύπος που φορούσε κόκκινη μπλούζα με στάμπα το πρόσωπο του Τσε).

Την ίδια μέρα αλλά και την επομένη στις 21 Μάη, σε ιστοσελίδες φασιστοειδών υπήρχαν αναλύσεις που εξηγούσαν ότι συνθήματα του τύπου «Εξω οι κλέφτες», οι προτροπές «να καεί να καεί το μπ... η Βουλή», κραυγές όπως «ο λαός απαιτεί, τα λαμόγια φυλακή» και «π.... γιοι πολιτικοί», αποτελούν «αυθόρμητη διαμαρτυρία χιλιάδων Ελλήνων Πατριωτών». Και ότι «συντριπτική πλειοψηφία στη σημερινή (σ.σ. της Πέμπτης) συγκέντρωση ήταν και πάλι οι ανώνυμοι Ελληνες πατριώτες».

Είναι περισσότερο από προφανές ότι τέτοιου τύπου αντιδράσεις τροφοδοτούνται, προβάλλονται, αναμασιούνται από την αστική προπαγάνδα που επιχειρεί να παρουσιάσει σαν αιτία για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα προβλήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τα σκάνδαλα και τους φοροφυγάδες, που είναι υπαρκτά σαν αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της εκμετάλλευσης του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Η συγκεκριμένη λογική βολεύει το αστικό πολιτικό σύστημα και τους καπιταλιστές. Θέλουν να κρύψουν ότι πραγματική αιτία είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που καταστρέφει τη ζωή των εργατών, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων.

Σημειωτέον ότι «να καεί, να καεί...» φώναζαν και ορισμένοι που επιχείρησαν να μπουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Αποτράπηκαν από την έγκαιρη, συγκροτημένη παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων.

Οι ομοιότητες...

Θυμίζουμε ότι στις 5 Μάη και ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ περνούσε μπροστά από τη Βουλή, ομάδες «αγανακτισμένων» που ανάμεσά τους βρίσκονταν φασιστοειδή, ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα του τύπου «κλέφτες κλέφτες», «να καεί να καεί το μπ...η Βουλή» κ.ά. με προφανή στόχο να παρασύρουν σε αντίστοιχες ενέργειες τους διαδηλωτές. Η προβοκάτσια αντιμετωπίστηκε άμεσα. Μόλις αποχώρησε και ο τελευταίος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ, κάποιοι προβοκάτορες ανέβηκαν τα σκαλιά της Βουλής. Ωστόσο, χοντροκομμένα και προκλητικά έσπευσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Καρατζαφέρης να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στη Βουλή και να την κάψουν!

Ομως, η προβοκάτσια αποκαλύφθηκε και από ιστοσελίδα φασιστοειδών. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα www.thermopilai.org (προβάλλει εργολαβικά τις δραστηριότητες του ΛΑ.Ο.Σ. και διαφόρων άλλων φασιστοειδών, των πατρός και υιού Πλεύρη, έχει δε βασικό μότο το «Τιμή μας η πίστις στο Εθνος») αναρτήθηκε κείμενο κάποιου «αγανακτισμένου» επειδή το ΠΑΜΕ περιφρούρησε την πορεία του και δε συμμετείχε στην προσπάθεια εισβολής στην Βουλή. Εύγλωττος ο τίτλος του: «Η πορεία του απλού κόσμου... και η προσπάθεια χειραγώγησης από το ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φασίστες βρώμισαν τους τοίχους του «Σπιτιού του Αγωνιστή» (2019-06-04 00:00:00.0)
Εξηγείται... (2017-07-26 00:00:00.0)
Οταν η «Καθημερινή» ασχολείται με το κίνημα... (2013-10-19 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει (2011-10-22 00:00:00.0)
Επιχείρησαν να επαναλάβουν την προβοκάτσια της 5ης Μάη (2010-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ