Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέτωπο για δημόσια και δωρεάν υγεία

Κατάμεστο ήταν χτες το μεσημέρι το κυλικείο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας, όπου η ΤΟ ΣΕΥΠ της ΚΝΕ πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία και το μέλλον των αποφοίτων της Σχολής. «Μέτωπο λαϊκό για δημόσια, δωρεάν υγεία» ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, μίλησε για τον ανταγωνισμό στον οποίο οδηγούνται οι απόφοιτοι της Σχολής, καθώς δε γίνονται προσλήψεις παρά τις ανάγκες. Το ενδιαφέρον των σπουδαστών για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας ήταν μεγάλο και παρακολούθησαν με προσοχή τον Σπ. Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κεντρικό ομιλητή, να εξηγεί πώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα, να το δυσφημήσει για να μπορέσει πιο εύκολα να τον παραδώσει στα χέρια των ιδιωτών.

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε ότι εισάγει τις ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, νομιμοποιεί το «φακελάκι», δεν καλύπτει τις ανάγκες για παραϊατρικό προσωπικό και μειώνει τις δαπάνες για τον εξοπλισμό. Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα παιδείας και τη λεγόμενη «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ, υπογραμμίζοντας ότι η ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να είναι ενιαία και το πτυχίο να είναι συνδεδεμένο με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε προηγηθεί μουσικό πρόγραμμα, με τον Αλέξανδρο και τον Κώστα από τη μουσική ομάδα της ΠΚΣ του ΤΕΙ Πειραιά.

  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) του ΤΕΙ Αθήνας η ΚΝΕ πραγματοποιεί συζήτηση για τη νόσο των «τρελών αγελάδων», τις αιτίες και τις συνέπειές της, όπου θα μιλήσει ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την ίδια ώρα στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), θα γίνει συζήτηση για το «ΣΑΜΙΝΑ» και το μέλλον της ακτοπλοΐας, με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Μετά τις δυο συζητήσεις, στις 2 μ.μ., θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Ο ταχυδρόμος».

Επίσης, την Παρασκευή 8/12, η ΚΝΕ διοργανώνει στη ΣΕΛΕΤΕ εκδήλωση για την προοπτική της σχολής και των αποφοίτων. Θα μιλήσει ο Νίκος Ζώτος, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ