Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις σε τεμένη

ΛΑΧΟΡΗ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Στόχος ενόπλων και καμικάζι που σκόρπισαν το θάνατο έγιναν για ακόμα μία φορά δύο μουσουλμανικά τεμένη θρησκευτικής μειονότητας, με αποτέλεσα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 100 να τραυματιστούν και να πιαστούν αρκετοί όμηροι. Οι δολοφονικές επιθέσεις αυτή τη φορά είχαν στόχο τη θρησκευτική μειονότητα των οπαδών της διδασκαλίας του Αχμάντι και αποδίδονται «μάλλον» σε «εξτρεμιστές μαχητές», οπαδούς των Ταλιμπάν, με την αστυνομία να δηλώνει ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της επαρχίας Πουντζάμπ, Σαμπχάζ Σαρίφ, έσπευσε να δηλώσει ότι οι επιθέσεις αυτές υπενθυμίζουν στο λαό τον κίνδυνο του εξτρεμισμού και τονίζουν την ανάγκη καταπολέμησής του, βρίσκοντας αφορμή να υποστηρίξει τη γενίκευση του πολέμου του Αφγανιστάν, με το προκάλυμμα των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων».

Ακόμα 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στο Πακιστάν, στις περιοχές των φυλών, από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη που εξακολουθούν να πραγματοποιούν πολύνεκρες επιθέσεις σε πακιστανικό έδαφος, βαφτίζοντας τα θύματά τους «μαχητές των Ταλιμπάν», χωρίς ωστόσο η ταυτότητά τους να επιβεβαιώνεται σε καμία περίπτωση από ανεξάρτητες πηγές.

Οι συγκρούσεις μεταξύ κατοχικών στρατευμάτων και «μαχητών των Ταλιμπάν» συνεχίζονται και στο Αφγανιστάν, με αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι σκότωσαν ένα από τα ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν του Πακιστάν, ενώ οι νεκροί Αμερικανοί του εννιαετούς ιμπεριαλιστικού πολέμου έφτασαν πλέον τους 1.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ