Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Συνεχίζονται και σήμερα οι βουλευτικές εκλογές

ΠΡΑΓΑ.--

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται από χτες και θα ολοκληρωθούν σήμερα στην Τσεχία όπου περίπου 8,5 εκατομμύρια Τσέχοι ψηφοφόροι θα πρέπει να εκλέξουν τα 200 μέλη της νέας Βουλής της χώρας, σε μια στιγμή που σημειώνεται σωρεία επιθέσεων στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού, ενώ συνεχίζονται τα εντεινόμενα κρούσματα της αντικομμουνιστικής υστερίας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια αλλά και πιο δαπανηρή προεκλογική καμπάνια όπου έχουν ξοδευτεί πάνω από 400 εκατομμύρια κορόνες, κυρίως από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το «Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών» (200 εκατομμύρια) και το «Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» (150 εκατομμύρια). Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως η Βουλή είχε διαλυθεί το Μάρτη του 2009 μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που έκανε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προς την τότε κυβέρνηση του Μίρεκ Τοπολάνεκ. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γιαν Φίσερ, ανέλαβε να ...αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, προωθώντας το φθινόπωρο του 2009 σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Σήμερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλδημοκράτες λαμβάνουν την πρώτη θέση με περίπου 30%, το Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών συγκεντρώνει το 20%, ενώ την τρίτη θέση λαμβάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας με 12%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ