Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Με προγράμματα φιλανθρωπίας ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού

Σε ένα «κρεσέντο» λαϊκισμού πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, επιδόθηκε χθες ο δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του «Συμφώνου Εσωτερικής Κοινωνικής Συνοχής», το οποίο «αντιμετωπίζει» με ασπιρίνες τις επιπτώσεις της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής. Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο δήμαρχος διεκδίκησε τα εύσημα για μια σειρά δράσεων του δήμου, που επιχειρούν μέσω της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού να «συγκρατήσουν» τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η κυρίαρχη πολιτική, την οποία υπερασπίζεται και αναπαράγει και η Δημοτική Αρχή.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της υποκριτικής φιλανθρωπίας που παρέχεται, με δράσεις όπως ένα πιάτο φαΐ κι ένα κατάλυμα σε άστεγους, κάποια δωρεάν ρούχα ή φαγητά σε άπορους, η διοίκηση του δήμου κρατά «ζεστές» τις σχέσεις της με τον εμπορικό κόσμο, καθώς το Σύμφωνο που παρουσιάστηκε προβλέπει τη διαφήμιση (μέσω του «Αθήνα 9,84», των ΚΕΠ ή των ηλεκτρονικών οθονών σε δημόσιους χώρους) επιχειρήσεων που προσφέρουν δωρεάν κάποια είδη ή έχουν μειωμένες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Μάλιστα, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που κατέθεσε ο δήμαρχος χθες για τον εμπορικό κόσμο, ταύτισε εκ νέου τις διαδηλώσεις με τις καταστροφές και τα προβλήματα καθαριότητας στην πόλη.

«Κρίναμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για την πόλη μας», είπε ο Ν. Κακλαμάνης, κρύβοντας την ουσία της πολιτικής της διοίκησης του δήμου, η οποία επιγραμματικά συμπυκνώνεται σε υποβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, σε διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, σε κατάληψη και παράδοση δημόσιου χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή σε πλήρη ταύτιση με την κυρίαρχη πολιτική. Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τον δήμαρχο να στηλιτεύσει τη σημερινή κυβέρνηση, επειδή, για παράδειγμα, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν ταΐζει τους αστέγους ή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει παρουσιάσει ακόμα - όπως είχε υποσχεθεί - ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την ασφάλεια της πόλης των Αθηνών. Ακόμα, θύμισε την πρότασή του για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που θα κατέληγε σε ένα σύμφωνο εσωτερικής κοινωνικής συνοχής. Αλλωστε, όπως είπε ο Ν. Κακλαμάνης, καταδεικνύοντας έτσι και την πολιτική του φιλοσοφία υπέρ της θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος, σημασία έχει να ανακουφίζεις τους φτωχούς για να μη φτάσουν στην έκρηξη.

Κατά τα άλλα, ο Ν. Κακλαμάνης εγκάλεσε το υπουργείο Υγείας, γιατί δεν έχει προχωρήσει η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο, ενώ πρόσθεσε ότι τα δημοτικά ιατρεία θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζητούν «εθελοντές υποστηρικτές» της αντιλαϊκής λαίλαπας (2011-03-17 00:00:00.0)
Επικίνδυνη εξέλιξη για τα λαϊκά στρώματα (2010-08-01 00:00:00.0)
«Ισχυρή συμμαχία» υποκρισίας (2010-01-01 00:00:00.0)
Ενα πιάτο φαΐ... (2009-12-30 00:00:00.0)
Να ματαιωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα (2008-12-31 00:00:00.0)
Οι «φιλάνθρωποι» (2007-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ