Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Εκλογές - παρωδία επιδίωξε η ΠΑΣΚΕ

Σημαντικά ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας»

Οι ταξικές δυνάμεις χάλασαν τα σχέδια της ΠΑΣΚΕ να νοθεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Σωματείο Υπαλλήλων Εμπορικών - Επαγγελματικών Καταστημάτων και πολυκαταστημάτων Νομού Σερρών, αλλά και την προσπάθειά της να εμποδίσει τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) κατάφερε να διπλασιάσει τις δυνάμεις της εκλέγοντας 2 μέλη στο ΔΣ, 2 αντιπροσώπους (είχε 1) για το Εργατικό Κέντρο και 1 αντιπρόσωπο (δεν είχε κανένα) για την Ομοσπονδία.

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός αποκάλυψε για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνος είναι όταν ο πρόεδρος του ΕΚ Σερρών, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, απαίτησε, όπως και έγινε, τη σύλληψη του Γ. Φιλιούση, στελέχους της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επειδή την ώρα των εκλογών μοίραζε στους εργαζόμενους την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με την οποία καταγγελλόταν η επιχείρηση νοθείας που έστησε η ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να ελέγξει το αποτέλεσμα.

Στο σωματείο είναι εγγεγραμμένα 467 μέλη. Η πλειοψηφία του Σωματείου, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, βάφτισε Γενική Συνέλευση μια μάζωξη 19 ατόμων που έκανε την Παρασκευή, «εξέλεξε» εφορευτική επιτροπή, χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και όρισε εκλογές για το Σάββατο και την Κυριακή. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» δε σταμάτησε να καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση. Το Σάββατο το πρωί έγινε νέα Γενική Συνέλευση παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου με 6 παρόντες εργαζόμενους, αφού προηγουμένως φρόντισε να εμφανίσει ότι οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του σωματείου είναι μόλις 25 εργαζόμενοι.

Οι εκλογές έγιναν «κανονικά»... Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη και τις δύο μέρες. Ηταν εκεί διαρκώς και ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τις αθλιότητες της ΠΑΣΚΕ. Αυτό ενόχλησε τον ΠΑΣΚίτη πρώην πρόεδρο του Σωματείου που κάλεσε την δικαστική αντιπρόσωπο να διώξει τα στελέχη του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο. Προσπάθεια που κλιμακώθηκε με την παρέμβαση του προέδρου του ΕΚ Σερρών, Α. Απιδόπουλου, στην Αστυνομία.

Στις εκλογές συμμετείχαν 170 εργαζόμενοι. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 125 ψήφους από 170 που είχε και εξέλεξε 5 μέλη στο ΔΣ από 6 που είχε. Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» πήρε 43 ψήφους από 22 που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές και 2 έδρες στο ΔΣ από 1 που είχε.

Με ανακοίνωσή της η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» σημειώνει: «Ο φόβος και η τρομοκρατία που προσπάθησαν να περάσουν μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν τους βγήκε. Η μάχη συνεχίζεται καθημερινά στους τόπους δουλειάς, όπου θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με ακόμη περισσότερους εργαζομένους, να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας, και να φουσκώσουμε το ποτάμι εκείνο που οδηγεί στην ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την πάλη μας για λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ