Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΥΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΕΛΜΑΝ»
Σήμερα το συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Στις 7.30 μ.μ. στο κέντρο του Βασιλικού

Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ξυλοβιομηχανίας «ΣΕΛΜΑΝ», ενάντια στις 22 απολύσεις εργαζομένων, καλεί σήμερα το απόγευμα στις 7.30 η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία της περιοχής. Η συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο του Βασιλικού (όπου βρίσκεται το εργοστάσιο) του Δήμου Ληλαντίων και καλούνται σωματεία, εργαζόμενοι, σύλλογοι, μαζικοί φορείς και κάτοικοι να συμμετέχουν.

Την περασμένη Κυριακή, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με γενική τους συνέλευση τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ετσι, χτες και σήμερα, Δεύτερα και Τρίτη, έγιναν 24ωρες απεργίες με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και αίτημα το σταμάτημα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλε το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις λευκού κρέατος, σημειώνοντας: «Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ, αλλά συνολικά ενάντια στην εργατική τάξη, στις κατακτήσεις μας και στα δικαιώματά μας. Συνολικά, οργανωμένα και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ