Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεδομένη η κατεδάφιση

«Το Μνημόνιο ορίζει ότι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ ως εγγυημένο εισόδημα από το κράτος θα δίδεται στο 65ο έτος (...) Οι σκληροί όροι του Μνημονίου παραμένουν (...) Οσοι θα βγαίνουν στη σύνταξη - χωρίς 40 χρόνια ασφάλισης - πριν από το 65ο έτος θα την παίρνουν μειωμένη κατά 6% για κάθε χρόνο που θα τους λείπει ως τα 65. Επίσης, στο 60ό έτος θα διαμορφωθεί το ελάχιστο όριο εξόδου και στα βαρέα επαγγέλματα, ενώ και οι γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος. Γενικά, με τις προβλέψεις του Μνημονίου, οι οποίες δεν παζαρεύονται ούτε και μπορεί να παρερμηνευτούν, όλοι οι όροι για τη συνταξιοδότηση γίνονται δυσμενέστεροι. Ουσιαστικά δηλαδή το σύστημα των κοινωνικών ασφαλίσεων κατεδαφίζεται και δεν σώζεται με επικοινωνιακά παιχνίδια και κόλπα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Δεδομένη και η απώλεια

«Προκύπτει με σαφήνεια ότι όσοι θα συνταξιοδοτούνται νωρίτερα (από τα 60 και μετά) δεν θα παίρνουν τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Θα μπορούν να λαμβάνουν την αναλογική και θα έχουν δικαίωμα στη βασική μόνο μετά τα 65 και μάλιστα με όρους (...) Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παίρνουν το σύνολο των 360 ευρώ όλοι οι συνταξιούχοι μετά τα 65 ή εάν θα δικαιούνται ένα μέρος αυτής, ανάλογα με τα συνολικά εισοδήματά τους» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Δεδομένος και ο εμπαιγμός

«Σε αυτή την κυβέρνηση έχουν μελετήσει πολύ καλά τις ιστορίες του Χότζα. Οπως π.χ. αυτή που ο χωρικός διαμαρτύρεται ότι το σπίτι του είναι πολύ μικρό και δεν χωράει η οικογένειά του. Θυμάστε τι του πρότεινε ο Χότζας; Κάθε μέρα να βάζει μέσα στο σπίτι του κι ένα από τα ζώα του! Κι όταν τελικά δεν χωρούσαν ούτε να κάνουν μπρος - πίσω μέσα στο σπίτι, ο Χότζας του έδωσε την εντολή να βγάλει όλα τα ζώα έξω. Και τότε ο χωρικός ανακουφισμένος αναφώνησε: "Τι άνετο που είναι το σπίτι μας"! Ετσι, λοιπόν, ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ στην κυβέρνηση θεωρούν πως οι Ελληνες πολίτες είναι οι χωρικοί του Χότζα και έτσι τους αντιμετωπίζουν» (η Γ. Αντωνοπούλου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ