Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Ολοι σήμερα στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ και, συνολικότερα, του δημόσιου πλούτου της χώρας, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που οργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2οςόροφος, πλατεία Κάνιγγος).

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή και τονίζει ότι η κυβέρνηση μετά τα τελευταία βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα «προχωράει αδίστακτη στην τελική φάση των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ και συνολικά όλου του δημόσιου πλούτου της χώρας, που τον παραδίδει βορά στα αρπακτικά νύχια των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων τους, προκειμένου να αυξήσουν παραπέρα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους».

Στο μεταξύ, απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου. Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών» (ΔΕΣΚ - Σ) επισημαίνει ότι τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ είναι μέρος της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ και συνολικά όλου του δημόσιου πλούτου, την υλοποίηση της οποίας επιταχύνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ΔΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις παλεύοντας για σιδηρόδρομο 100% δημόσιο που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία ενταγμένο σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών και συγκοινωνιών στην υπηρεσία του λαού. Αλλά και να παλέψουν ενάντια στο συμβιβασμό που καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Χαρακτηριστική είναι χτεσινή ανακοίνωση με την οποία η πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας διαμαρτύρεται γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις ανακοινώθηκαν «χωρίς διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα»!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ