Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΜΕΛΚΑ» ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Επίσχεση ξεκίνησαν οι εργάτες

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες οι 51 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του περιφερειακού δρόμου Βόλου διεκδικώντας από την εργοδοσία την καταβολή των δεδουλευμένων πολλών μηνών και άλλες οφειλές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «ΜΕΛΚΑ», που έχει αναλάβει το έργο, χρωστάει στους μισούς εργαζόμενους τα δεδουλευμένα από τον περασμένο Φλεβάρη και στους υπόλοιπους από τον περασμένο Μάρτη. Επίσης, δεν τους έχει δώσει ακόμα τα αναδρομικά του 2009, ενώ στη βεβαίωση αποδοχών που πήραν οι εργαζόμενοι για την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους αυτά φαίνεται ότι έχουν καταβληθεί!

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του περιφερειακού. Εκεί ήταν και αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, βουλευτή, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους. Ο Απ. Νάνος τους κάλεσε να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στις ραγδαίες αντεργατικές - αντιλαϊκές εξελίξεις τόνισε ότι η κρίση είναι του καπιταλιστικού συστήματος και οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Και επισήμανε ότι με τον ταξικό, οργανωμένο αγώνα τους έχουν τη δύναμη να βάλουν εμπόδια στην άγρια επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και να διεκδικήσουν τον πλούτο που τους ανήκει. Η διέξοδος - κατέληξε - βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής πάλης κόντρα στην πολιτική εξουσία, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, για την επιβολή της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ