Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Δράση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Την πρόταση για απεργία 3 ημερών μέσα στο Ιούνη κάνει η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στους ναυτεργάτες, λιμενεργάτες και όλα τα σχετικά σωματεία σε όλα τα λιμάνια του κόσμου ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ, με άρνηση φορτώματος και ξεφορτώματος σε όλα τα εμπορικά ισραηλινά πλοία, που έρχονται ή κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Η Διεθνής Κλαδική Ομοσπονδία στις Μεταφορές της ΠΣΟ, θα είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτή τη δράση που θέλει να εκφράσει την αγωνιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και την απαίτηση των εργατών όλης της Γης να σταματήσει ο βάρβαρος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Η ΠΣΟ σημειώνει ότι και με αυτό τον τρόπο, διατρανώνει τη θέση της για ένα ελεύθερο ανεξάρτητο, δημοκρατικό Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και καταδικάζει τη δολοφονία των Τούρκων που μετέφεραν βοήθεια στη Γάζα.

Η ΠΣΟ επίσης σημειώνει ότι η εργατική τάξη, καταδικάζει την τακτική του ΟΗΕ και την υποκρισία της ΕΕ και την ίδια στιγμή έχει συνείδηση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών που αναπτύσσονται και τους κινδύνους που αυτοί δημιουργούν για την ειρήνη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ