Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Το Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας περνά στην αντεπίθεση

Στις 7 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕ του Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ). Το μετωπικό αυτό σχήμα δημιούργησε στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ), μαζί με ταξικά συνδικάτα και άλλες πολιτικές ομάδες, μετά την άρνηση των ρωσικών αρχών να δώσουν στο ΚΕΚΡ το καθεστώς του πολιτικού κόμματος, με αποτέλεσμα αυτό να αποκλειστεί από τις βουλευτικές και τις τοπικές εκλογές. Το ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ αποτελεί μορφή συσπείρωσης με στόχο τη νομική κατοχύρωσή του ως «πολιτικού κόμματος», για την απόκτηση του δικαιώματος καθόδου στις εκλογές.

Η αντιδημοκρατική νομοθεσία που έχει επιβάλει σήμερα η αστική τάξη στη Ρωσία ζητά την παράδοση στις αρμόδιες αρχές των στοιχείων 45 χιλιάδων μελών του κόμματος, που θα βρίσκονται οργανωμένα σε τουλάχιστον 42 περιοχές της χώρας. Εννοείται πως ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα, πολύ περισσότερο ένα κόμμα που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσει αυτόν τον αριθμό ανθρώπων, που θα αψηφήσουν πιθανές διώξεις και θα δεχτούν να βοηθήσουν στη νομική καταγραφή του κόμματος.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Μετώπου υπογραμμίστηκε πως έως τις 4 Ιούνη σε 61 (από τις 83) περιοχές της Ρωσίας, συγκροτήθηκαν περιφερειακές κομματικές οργανώσεις του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ. Οπως ανακοίνωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ) σήμερα ο συνολικός αριθμός αυτών των ανθρώπων ξεπέρασε τις 59 χιλιάδες μέλη, αριθμός ικανοποιητικός για την εκκίνηση της διαδικασίας καταγραφής του έως «πολιτικού κόμματος». Ωστόσο, η προσπάθεια καταγραφής και νέων «μελών» θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εκτός του γεγονότος της κάλυψης του πλάνου εγγραφής στο μισό περίπου διάστημα που είχε αρχικά καθοριστεί, το ενθαρρυντικό βρίσκεται στο ότι ο «πυρήνας» του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ αποτελείται από τα στελέχη των νέων μαχητικών ταξικών συνδικάτων και τα μέλη του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ), που έχουν εμπειρίες από τους απεργιακούς και εργατικούς αγώνες. Το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε άμεσα να καταθέσει τα ντοκουμέντα για την καταγραφή του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ ως «πολιτικού κόμματος», ξεκινώντας την προσπάθεια συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2011. Ταυτόχρονα, το Πολιτικό Συμβούλιο σημείωσε πως το βασικό καθήκον του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ δεν είναι απλώς η συμμετοχή του στις εκλογές, αλλά η ενοποίηση όλων των ταξικών δυνάμεων στους οικονομικούς και πολιτικούς αγώνες κατά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. «Το Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας περνά στην αντεπίθεση», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ