Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Παράνομη συγκέντρωση και διακίνηση νοσοκομειακών αποβλήτων

Παράνομη συγκέντρωση και διακίνηση νοσοκομειακών αποβλήτων που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αποκάλυψε έρευνα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Υγείας στο νοσοκομείο «Αττικό», τις πρωινές ώρες χτες. Ειδικότερα από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων συγκεντρώνονταν σε ανοιχτό χώρο αποθήκευσης του εν λόγω νοσοκομείου. Επίσης ότι φορτηγά πιστοποιημένης εταιρείας μετέφεραν τις νυχτερινές ώρες τα απόβλητα από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία του Νομού Αττικής με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, κατά δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε σειρά περιβαλλοντικών και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επίσης αναφέρεται ότι μετά από επέμβαση των αστυνομικών αρχών και του Εισαγγελέα τηρήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου και σχηματίζεται δικογραφία. Εκτός των επί τόπου ευρημάτων διερευνάται ο προορισμός και σκοπός της μεταφοράς των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου παράνομης διακίνησής τους στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό και της διάθεσής τους ως καύσιμη ύλη.

Με δήλωσή του ο Διοικητής του «Αττικού» νοσοκομείου Η. Λαμπίρης, παραδέχεται ότι γίνεται η έρευνα, ύστερα από καταγγελία. Οπως αναφέρει «ο έλεγχος αφορά στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας της διαχείρισης των αποβλήτων, στη συμμόρφωση του αναδόχου σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και στον έλεγχο εάν και από άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου μεταφέρονται απόβλητα για μεταφόρτωση στο Νοσοκομείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ