Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Μπλέκει το «κουβάρι»

Τα αισθήματα ανησυχίας, φόβου, ανασφάλειας κι αγανάκτησης είναι αυτά που κυριαρχούν στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων από το ταυτόχρονο διπλό βάρος τόσο της υπαρκτής φτώχειας και διαφθοράς, όσο και της μεθοδευμένης προπαγάνδας της αστικής στρατευμένης αγελαίας δημοσιογραφίας.

Η προγραμματισμένη τοκογλυφία ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ σε ρυθμούς και μορφές Γερμανικού Ράιχ συμπλέκεται με τις συνεχιζόμενες τουρκικές μιλιταριστικές πιέσεις στον εναέριο και θαλάσσιο ελληνικό χώρο. Πάνω σε αυτά εντείνεται η διεθνής αστάθεια: α) με την πειρατική ενέργεια του Ισραήλ σε βάρος ανθρωπιστικών αποστολών στα διεθνή ύδατα β) με την υιοθέτηση ισχυρότερων μέτρων των ΗΠΑ με σύμφωνη γνώμη της δυτικής συμμαχίας εναντίον του Ιράν με το πρόσχημα του πυρηνικού προγράμματος. Επιβεβαιώνεται πάλι η εμμονή του Ισραήλ στο ναζιστικό δόγμα του «ζωτικού χώρου» εκτός των συνόρων του για πιθανή κατά τη γνώμη του απειλή.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, που κρατούν για τον εαυτό τους και τους κατ' αυτούς «δικούς τους» το δικαίωμα κατοχής, χρήσης κι απειλής χρήσης πυρηνικών όπλων. Αυτά συγκαταλέγονται στην άκρως επικίνδυνη διεθνή κατάσταση που προσπαθούν να ελέγξουν με ανώμαλες ισορροπίες ισχυρές δυνάμεις όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ΕΕ κλπ. Σ' αυτόν ακριβώς το διεθνή ορίζοντα ξετυλίγεται η κατ' ουσίαν κατοχή της Ελλάδας από τη Διεθνή των τοκογλύφων. Ενα ενδεικτικό σημείο είναι η αποκαλυφθείσα παράγραφος του «μνημονίου» μεταξύ Ελλάδας και «Τρόικας» ότι ο δημόσιος πλούτος της χώρας έχει μπει ενέχυρο στους δανειστές τοκογλύφους για να διασφαλίζουν στο διηνεκές τόκους και χρεολύσια. Το μόνο που φαίνεται να μένει εκτός των δανειοληπτικών υποχρεώσεων είναι η ντουλάπα με τα βρακιά και τα σώβρακα του καθενός. Αναρωτιέται κανείς πού βρίσκεται η λεγόμενη «σωτηρία της Ελλάδας»; Ποια είναι τα επιπρόσθετα απόκρυφα που υποδούλωσαν την Ελλάδα στους τσιφούτηδες τοκογλύφους αποθησαυριστές; Ποιος είναι ο ρόλος και τι επιφυλάσσει ακόμη η χειρότερη αστική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης; Ολο αυτό το σύμπλεγμα κυβερνητικού ενδοτισμού, χρηματιστικά, τοκογλυφικά, τρομοκρατίας και ελληνικής αστικής ταξικής συγκατάθεσης υπερβαίνει ως κίνδυνος τα οικονομικά όρια κι απλώνεται στα όρια της εθνικής υπόστασης.

Στον πάγκο της τοκογλυφικής αγοράς μπήκε μαζί με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας και ο χάρτης της αποκλειστικής ελληνικής επικράτειας, τόσο ως όριο και μορφή όσο κι ως περιεχόμενο. Ο τουρκικός μιλιταρισμός είναι πάντα εδώ να συνοδεύει τα πολιτικά ανοίγματα της τουρκικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, είτε με μαντίλα, είτε χωρίς αυτή. Τα χειρότερα έπονται. Αλλά και ο λαϊκός παράγοντας έχει πάντα τον τελικό λόγο.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρέχουν» διεργασίες αναθέρμανσης σχέσεων, με φόντο ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2022-02-19 00:00:00.0)
Η αντίθεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς να γίνει ζήτημα πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος (2017-04-14 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνει την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για το μοίρασμα της ενεργειακής «λείας» (2017-03-29 00:00:00.0)
«Εκπρόσωποι» του ψευδοκράτους σε μαζώξεις επιχειρηματιών (2014-12-20 00:00:00.0)
Εκποίηση για τα αστικά συμφέροντα (2011-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ