Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΟΜΙΛΟΣ
Πρεμιέρα με παγίδες

Με τους αγώνες του Α' Ομίλου όπου συμμετέχουν οι οικοδεσπότες της φετινής διοργάνωσης Νοτιοαφρικανοί αλλά και η Γαλλία που θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ανοίγει σήμερα το απόγευμα η αυλαία του φετινού Μουντιάλ.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ - ΜΕΞΙΚΟ (17.00 ΝΕΤ)

Με σύμμαχο τα πλεονεκτήματα του οικοδεσπότη αλλά και χωρίς το σπουδαιότερο όνομα του αφρικανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, Μπένι Μακάρθι, αφού τα παραπάνω κιλά ανάγκασαν τον προπονητή της ομάδας Βραζιλιάνο Κάρλος Παρέιρα να τον στείλει σπίτι του, η Νότια Αφρική... υποδέχεται το Μεξικό. Στους γηπεδούχους το άγχος είναι μεγάλο, οι πιθανότητες να γίνουν οι πρώτο οικοδεσπότες Μουντιάλ που δε θα περάσουν στο Β' γύρο είναι πολλές αφού αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια δεν πείθουν (απόντες από το Μουντιάλ 2006 και το πρόσφατο Κόπα Αφρικα) αλλά και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον ομίλο. Οι ίδιοι αισιοδοξούν ότι μπορούν να τα ανατρέψουν. Αρκεί το σπουδαίο όνομα της ομάδας Στίβεν Πίνααρ της Εβερτον να έχει τα...κέφια του αφού από αυτόν περνάνε όλα... Στην αντίπερα οχθη, οι Μεξικανοί που έχουν βαρεθεί τα τελευταία χρόνια να μετράνε αποτυχίες, ακόμα και η πρόκριση στο Β` γύρο δεν τους λέει και πολλά αφού φέτος προσδοκούν το κάτι παραπάνω. Υλικό καλό (ξεχωρίζει ο Γουάρδο της Λα Κορούνια) φαίνεται να υπάρχει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο η πιο απρόβλεπτη στην τακτική ομάδα, αφού ο τεχνικός Χαβιέ Αγκίρε αλλάζει συνεχώς συστήματα, είναι ικανή και για το χειρότερο.

ΓΑΛΛΙΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (21.30 ΝΕΤ)

Αφού στα φιλικά δεν έδειξε να πείθει, η Γαλλία καλείται με το καλημέρα των αγώνων να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται το φαβορί των ομίλων. Για τους «τρικολόρ» κόντρα στην Ουρουγουάη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, αφού συν τοις άλλοις τώρα τη χρειάζονται και για ψυχολογικούς λόγους. Αλλά και να σβήσουν τα κακώς κείμενα από τη λεγόμενη ...κάλπικη πρόκριση στη διοργάνωση στον αγώνα μπαράζ με την Ιρλανδία (το γκολ των Γάλλων προήλθε από χέρι). Ο τεχνικός της ομάδας Ρέιμον Ντόμενεκ έχει αμφισβητηθεί ουκ ολίγες φορές. Ο Ριμπερί αναμένεται να είναι το βαρόμετρο των Γάλλων. Οσο για την Ουρουγουάη δε φαίνεται να έχει αλλάξει κατά πολύ την παράδοση χρόνων. Εχει αμυντικά προβλήματα, όπως και καλούς παίκτες επίσης (με τον Φορλάν να ξεχωρίζει) αλλά όλα αυτά κανέναν δεν ενδιαφέρουν μπροστά στο δυναμικό (έως και αντιαθλητικό) παιχνίδι που αναμένεται να παίξει η «Σελέστε» για μια ακόμη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ