Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαθητές και φοιτητές ξανά στον αγώνα

«Δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία», δηλώνουν οι μαθητές και φοιτητές της Θεσσαλονίκης, που σήμερα θα βρεθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών απαιτώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, ενιαίο 12χρονο δημόσιο υποχρεωτικό σχολείο, απόσυρση των νομοσχεδίων για τα ΑΕΙ, την υγεία και τα εργασιακά.

Με απόφαση του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ όλοι οι φοιτητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καλούνται σε προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Χημείου, ενώ οι μαθητές έχουν αναγγείλει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο χώρο όπου μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι θα ανταμώσουν για να πορευτούν στη συνέχεια προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η μεγάλη πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση.

«Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βρεθεί στους δρόμους, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά», δηλώνει το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, επισημαίνοντας πως η «αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, που επιχειρεί η κυβέρνηση, συμπληρώνεται από μια εκπαιδευτική πολιτική που πετά χιλιάδες παιδιά εργαζομένων έξω από το Λύκειο. Μια πολιτική που έρχεται να απαξιώσει τα πτυχία των φοιτητών και να παραδώσει την ανώτατη εκπαίδευση στις ορέξεις του κεφαλαίου».

Μουσικό κλείσιμο

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων αλλά και με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων Ενιαίων Λυκείων (π.χ. 1ο) και ΤΕΕ («Ευκλείδη», Σταυρούπολης, «Βιαμυλ», κλπ.) μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και πορείας θα μαζευτούν και πάλι στο άγαλμα του Βενιζέλου για να κλείσουν την κινητοποίησή τους με μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή μαθητικών ερασιτεχνικών μουσικών σχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ