Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μεθοδεύουν κοινωνικό διάλογο αντί για αγώνες

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Τρίτη 5 Δεκέμβρη αποκαλύφθηκε η μεθόδευση των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, Συνεργασία και Παρέμβαση να οδηγήσουν την ΟΛΜΕ σε κοινωνικό διάλογο με τον υπουργό Παιδείας. Οι παρατάξεις αυτές, αφού τόνισαν την απουσία διαλόγου και άσκησαν κριτική για τις μονομερείς αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, πρότειναν συνάντηση - διάλογο με τον υπουργό για το σύνολο των ζητημάτων (προϋπολογισμό, οικονομικά αιτήματα, αξιολόγηση, επιμόρφωση, εκπαιδευτικά κλπ).

Η μεν ΠΑΣΚ, που αρνείται και υπονομεύει κάθε κινητοποίηση, πρότεινε ευθέως συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας και την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τα παραπάνω ζητήματα, ενώ οι παρατάξεις ΔΑΚΕ - Συνεργασία - Παρέμβαση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, πρότειναν για τα ίδια ζητήματα διάβημα διαμαρτυρίας με τα ΔΣ των ΕΛΜΕ. Ετσι ευελπιστούν ότι θα δώσουν την ευκαιρία στον υπουργό να ξεκινήσει, μετά το διάβημα, ο κοινωνικός διάλογος με το ΔΣ της ΟΛΜΕ γιατί είναι γνωστό για όποιον έχει στοιχειώδες ταξικό κριτήριο ότι τέτοια ζητήματα (προϋπολογισμός, λιτότητα, αντιεκπαιδευτική πολιτική) δεν ανατρέπονται με φιέστες και διαλόγους, αλλά απαιτούνται σκληροί αγώνες και μέτωπο των εργαζομένων, κάτι που αρνείται η πλειοψηφία.

Η διγλωσσία της παράταξης της Παρέμβασης εκφράστηκε και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ενώ από το Σεπτέμβρη διακηρύσσει στα λόγια ότι εγκαταλείπει την τρίχρονη πλειοψηφία που συγκροτούσε με ΔΑΚΕ - Συνεργασία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε ως πλαίσιο του διαβήματος τις προηγούμενες αποφάσεις για τα παραπάνω ζητήματα που συνδιαμόρφωσαν μαζί ΔΑΚΕ - Συνεργασία - Παρέμβαση! Η παράταξη αυτή, που τώρα στηρίζει τις φιέστες, είχε ταχθεί κατά απεργιακών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα έως και τις γιορτές (με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις).

Η δε Συνεργασία και ΔΑΚΕ αγωνιούν από την απουσία «διαλόγου» και τον μεθοδεύουν με πρόσχημα τα δεδουλευμένα. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επανέφερε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το θέμα των γενικών συνελεύσεων - απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρότεινε 24ωρη απεργία έως τις 19 Δεκέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Για το οξυμένο πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων και μόνο γι' αυτό πρότεινε κοινή διαμαρτυρία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, που γνωρίζουν καλύτερα το πρόβλημα, στον υφυπουργό Παιδείας (ο οποίος χειρίζεται το θέμα). Βέβαια, η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση αυτή, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να στηθούν οι «γέφυρες» συνεννόησης - διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας εφ' όλης της ύλης.


Σ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ